GO SDP-a Milanoviću dao potporu za nastavak pregovora o koaliranju

Zagreb, 11.07.2015 - Sjednica Glavnog odbora SDP-a. Na fotografiji Zlatko Komadina, Zoran Milanoviæ. foto HINA/ Daniel KASAP / dk

Glavni odbor SDP-a dao je u subotu potporu predsjedniku stranke Zoranu Milanoviću da nastavi pregovore o ponovnom koaliranju sa strankama sadašnje Kukuriku koalicije, pojačane Hrvatskim laburistima.

Sjednica Glavnog odbora trajala je svega sat vremena, a predsjednik tog tijela Josip Leko nakon nje je novinarima kazao kako je riječ o jednoj od najkraćih sjednica do sada, iako je na dnevnom redu bila “provokativna tema”.

“Vrlo je jasno data potpora predsjedniku stranke da nastavi pregovore oko formiranja koalicije s partnerima koji su do sada u koaliciji i da se proširi sa Hrvatskim laburistima, da se nastavi s politikom ostvarivanja ciljeva SDP-a u okviru vlade – stabilizaciji i uređivanju države i stabilizaciji pozitivnih trendova koje smo ostvarili u ovoj godini”, izvijestio je Leko.

Na pitanje je li se govorilo o daljnjem proširivanju koalicije, nakon Hrvatskih laburista, kazao je kako se na sjednici nije tražio placet za druga koaliranja.

Naglasio je kako nije važan rok u kojem će se sklopiti koalicijski sporazum, nego njegova kvaliteta. “Neka predsjednik sa suradnicima radi na definiranju koalicijskog sporazuma”, poručio je.

O mogućnosti koaliranja sa SDSS-om u IX. izbornoj jedinici, Leko je kazao kako će sa SDP-om surađivati i drugi partneri, izvan koalicije, kao što je i sada slučaj.

“S nama će surađivati, ne samo koalicijski partneri kao i ovoj vladi, nego i svi koji budu podupirali političke ciljeve koje postavimo za idući mandat. Mogući su i drugi koji će podupirati koaliciju, mi mislimo da treba nastaviti s politikom stabilnosti, promjenama koje imaju pozitivne trendove i na tom programu, osim koalicijskih partnera, bit će onih koji će podržavati vladu ove koalicije”, rekao je Leko.

Na izričito pitanje o najavama jednog SDSS-ova kandidata na koalicijskoj listki u IX. izbornoj jedinici, odgovorio je: “Nije završen koalicijski sporazum, a on može podrazumijevati različite verzije podupiranja”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/h
Photo: fah