Foto: fah

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) u povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara donirat će svim vukovarskim osnovnim i srednjim školama svoja izdanja primjerena za školsku upotrebu, izvijestili su iz IHJJ-a.

“Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje s tugom i dužnim pijetetom prisjeća se najveće žrtve Domovinskoga rata: grada Vukovara. Danas, četvrt stoljeća poslije, izražavamo sućut obiteljima stradalih, ali s ponosom gledamo na neuništiv i nerazoriv duh toga grada u nadi da će i u mirnodopskome razdoblju uspjeti očuvati svoj identitet i othrvati se prijetnjama depopulacije i raseljavanja”, ističe se u priopćenju IHJJ-a koje potpisuje ravnatelj Željko Jozić.

IHJJ će, dodaje se, svim vukovarskim osnovnim i srednjim školama donirati Hrvatski pravopis, Prvi školski pravopis hrvatskoga jezika, Hrvatski na maturi sa zadatcima za vježbu, Školski rječnik hrvatskoga jezika i 555 jezičnih savjeta.

“Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje ponosi se što je među prvima svojim skromnim novčanim prilogom pomogao ostvarenju hvalevrijednoga projekta obnove vukovarskoga Vodotornja”, ističe se u priopćenju.

Izvor: narod.hr/h