Još jedan debakl ‘Škole za život’: 5 splitskih prvašića specijalne škole Slava Raškaj učiteljicu će dobiti tek krajem rujna!

Split, 28.08.2019 - U sklopu nove turneje Škole za život ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sastala se s oko dvjestotinjak ravnatelja osnovnih škola s područja Dubrovačko-neretvanske, Splitsko-dalmatinske, Šibensko-kninske te Zadarske županije foto HINA/ Mario STRMOTIĆ/ ms

Pet učenika, prvašića specijalne škole Slava Raškaj u Splitu došli su na nastavu samo da bi doznali kako svoje učiteljice nemaju.

„Čestitam svim prvašićima prvi dan škole, na žalost naš je prošao , ali ne sretno. Što kažete na situaciju kako 5 prvašića specijalne škole Slava Raškaj u Splitu nema učiteljicu, tj. Rehabilitacijskog edukatora, jučer smo tako lijepo došli prvi dan škole (jer su i oni djeca jednako uzbuđena, ako ne i više zbog novog početka), da bi nam se nakon 2 sata roditeljskog sastanka obrazložila koko će tek sada biti raspisan natječaj za osobu koja će biti dodijeljena našoj djeci….“, objavila je jedna mama na društvenim mrežama.

Debakl ‘Škole za život’ ministrice Divjak: Prvašić s posebnim potrebama prvog dana ostao sjediti ispred škole

Ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Slava Raškaj u Splitu, Željka Palek je objasnila cijelu situaciju. Kako škola nije dobila pisano odobrenje od strane svog resornog ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, natječaj za dodatnog rehabilitacijskog edukatora nije se mogao raspisati, prenosi splitskidnevnik.rtl.hr.

Tek kada se dobije suglasnost raspisati će se natječaj, a svoju učiteljici djeca bi trebala dobiti do kraja rujna. Do tada su razmještena u druge grupe, na sigurnom uz brigu i skrb koju trebaju.

„Natječaj za rehabilitacijske edukatore raspisujemo u lipnju i tako smo napravili i ove godine, ali ovdje je riječ o dodatnoj grupi djece za koje smo prvo trebali suglasnost Državne uprave kako bi s njim išli prema ministarstvu da nam odobre zapošljavanje još jednog učitelja. Sada čekamo odobrenje resornog ministarstva, a dok ga ne dobijemo ne možemo ništa napraviti. Roditeljima sam objasnila kako ne možemo ništa raditi na svoju ruku, niti protuzakonito, te da moraju biti strpljivi, pa ne vidim potrebu za ovakvim javnim istupima”, kaže nam Paleka.

Dodaje i da zapošljavanje novih djelatnika ovisi i o prihvaćanju plana rada samog Centra koji iako je zahtjev poslan prije ljeta, do danas nije odobren.

„Riječ je o tome da imamo dva sustava ono za obrazovanje i ono za socijalna pitanja koja se nikako ne mogu dogovoriti, a u svemu tome ispaštamo mi i djeca”, kaže ravnateljica Centra te dodaje da će svih pet učenika dobiti svu brigu koju zaslužuju do kraja rujna kada se planira da dobiju svoju nastavnicu.

„Imamo divne djelatnice , roditelji se ne bi trebali brinuti, a trebali bi shvatiti i kako se ovdje brinemo o još 270 djece i da sve što radimo mora biti po pravilima“, umiruje roditelje Paleka.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/splitskidnevnik.rtl.hr