Konstituirajuća sjednica zagrebačke Gradske skupštine prekinuta prije nego je započela

Foto: Fah

Konstituirajuća sjednica zagrebačke gradske skupštine prekinuta je u četvrtak na samom početku u nazočnosti svih 51 izabranih zastupnika, zato što u Mandatno povjerenstvo nije pristigao niti jedan zahtjev za članove tog povjerenstva.

Tajnica Gradske skupštine Mirjana Lichtner Kristić rekla je na početku zasjedanja da se sjednica prekida do novog datuma, koji će odrediti Ministarstvo uprave u roku 30 dana. Na konstituirajuću sjednicu Gradske skupštine odazvao se 51 gradski zastupnik pa su bili ispunjeni uvjeti za izbor gradskih čelnika,

Tako je sjednica Gradske skupštine prekinuta prije nego što je i započela, iako su na dnevnom redu nakon utvrđenog kvoruma bili izbor Mandatnog povjerenstva, izvješće Mandatnog povjerenstva i verifikacija mandata članova Gradske skupštine, utvrđivanje člana Gradske skupštine koji je trebao predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika, svečana prisega članova Gradske skupštine, izbor Odbora za izbor i imenovanja, te izbor predsjednika i potpredsjednika Gradske skupštine.

U stranci Neovisni za Hrvatsku koju predvode Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih  napominju kako su vrlo jasno rekli kako će to biti tek uvjet za daljnje pregovore.

> Bandić će s HDZ-om i strankom Brune Esih formirati većinu u Gradskoj skupštini

Podsjetimo, u zagrebačkoj Gradskoj skupštini lista čiji je nositelj Milan Bandić (Stranka rada i solidarnosti i partneri) osvojila je 23,03 posto glasova, a lista čija je nositeljica liste bila Anka Mrak Taritaš (SDP, HNS i partneri) osvojila je 20,78 posto glasova. Bandić za podršku projektima, u Gradskoj skupštini koja broji 51 zastupnika, mora potražiti koalicijskog partnera.

U Gradsku skupštinu ušla je Nezavisna lista Sandre Švaljek koja je dobila 12,45 posto glasova, HDZ-ova lista čiji je nositelj bio Drago Prgomet 11,95 posto glasova te Kandidacijska lista grupe birača s nositeljicom Brunom Esih – 8,23 posto. Zajednička lista Zagreb je NAŠ!, NL, ORaH, RF, ZA GRAD je dobila 7,64 posto glasova. U Skupštini je i Most nezavisnih lista čiji je nositelj Marko Sladoljev (4,93 posto) i lista Živog zida i Promjenimo Hrvatsku s nositeljem Ivanom Lovrninovićem, koja je dobila 4,53 posto glasova.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/Hina