Ministarstvo smatra da se o vađenju plina i nafte ne treba razgovarati u Dubrovniku

Iz Ministarstva gospodarstva županu dubrovačko-neretvanskom Nikoli Dobroslaviću je stigla odbijenica na njegovo pismo upućeno ministru Ivanu Vrdoljaku u kojem je izrazio nezadovoljstvo time što će se javna rasprava o Strateškoj studiji utjecaja na okoliš u vezi s eksploatacijom nafte i plina u Jadranu održati samo u Zagrebu, te je zatražio da se ona održi i u Dubrovniku i u ostalim središtima županija na Jadranu.

Po našem mišljenju javno izlaganje Strateške studije utjecaja na okoliš za istraživanje nafte i plina u Jadranu se treba održati kako u Dubrovniku, tako i u drugim županijskim centrima jadranske Hrvatske, rekao je Dobroslavić. Župan smatra kako šira javnost mora biti upoznata sa sadržajem te studije, ali, kako je istaknuo, ministar nam je odgovorio da javna rasprava može biti samo u Zagrebu.

Mislim da je to loše i pogrešno. Ovako ozbiljne stvari zaslužuju puno ozbiljniji angažman javnosti i struke, rekao je Dobroslavić te naglasio kako se ipak nada da će se ministarstvo predomisliti prije datuma izlaganja.

Javno izlaganje održat će se u Zagrebu 27. siječnja. Od dodijeljenih deset dozvola za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na Jadranu, šest se odnosi na istražne prostore koji se nalaze na području najjužnije hrvatske županije.

Dozvolu za istraživanje i eksploataciju ugljikovodika na deset istražnih prostora na Jadranu dobilo je pet tvrtki – Marathon Oil, OMV, Eni, Medoilgas i Ina.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: Narod.hr/h
Photo: fah