Posljedice požara u reciklažnom dvorištu Jakuševac: nove brojke ukazuju na normalizaciju kvalitete zraka u Zagrebu

Zagreb, 24.7.2019. - Zagrebaèki vatrogasci gase požar koji je polijepodne izbio u reciklažnom dvorištu na Jakuševcu otkud suklja crni gusti dim. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

Najnovija mjerenja kvalitete zraka u Zagrebu na stanici Zagreb 3 nedaleko odlagališta Jakuševac ukazuju na normalizaciju stanja zraka, doznaje se u Državnom hidrometeorološkom zavodu (DHMZ).

Na postaji za mjerenje kvalitete zraka Zagreb 3 u vlasništvu DHMZ-a najnovije brojke od 11, 12, i 13 sati ukazuju na postupno smanjenje broja lebdećih čestica (PM10) u zraku, koji sada iznosi 15,46 mikrograma po kubičnom metru zraka (ug/m3).

Tu informaciju Hini je potvrdila načelnica DHMZ-ova Sektora za kvalitetu zraka Cleo Kosanović, koja je naglasila da je vidljivo postupno pobojšanje kvalitete zraka, koje na tom području uvelike ovisi o stanju na požarištu.

Mjerna stanica Zagreb 3 u 9 sati pokazivala je 365,72 ug/m3. Nominalne vrijednosti u dnevnom prosjeku ne smiju biti veće od 50 ug/m3, a vrijednosti se mogu mijenjati zbog smjera i intenziteta vjetra.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina