Privatna sportska i jezična gimnazija ‘Franjo Bučar’ – predstavljamo školu koja pristupa prema individualnim potrebama učenika

Foto: gimnazijabucar.hr; fotomontaža: Narod.hr

U upisnom tjednu koji traje, srednje škole u Republici Hrvatskoj prolaze veliki ispit kvalitete i prepoznatljivosti, tj. transparentnosti svog rada. Učenici i roditelji dobro su informirani o nastavnim programima, zahtjevnosti određenih programa, ali i škola, te o kvaliteti rezultata polaganja ispita državne mature.

U ponudi srednjih škola, ističemo privatne srednje škole koje u posljednje dvije godine bilježe rast broja upisanih učenika. Predstavljamo Privatnu sportsku i jezičnu gimnaziju „Franjo Bučar“ iz Zagreba koja je 2012. godine počela s radom i koja bilježi stalni porast učenika koji odabiru baš tu privatnu jezičnu gimnaziju za nastavak obrazovanja. Škola ima odobrenje MZO-a za upis učenika u razredne odjele za sportaše kao jedina privatna gimnazija te kao jedina jezična gimnazija u Zagrebu s takvim odobrenjem. U školi smo zatekli učenike koji su vrsni sportaši, prvaci, reprezentativci koji su još u tijeku polaganja predmetnih ispita jer zbog sportskih obaveza nisu uspjeli tijekom nastavne godine odraditi svoje školske obaveze.

U školi ističu da je rad s djecom individualan, a da su uzroci takvog pristupa u populaciji koja se u školi obrazuje. Uz veliki broj izvrsnih sportaša, u školi su ponosni i na uspjehe djece čiji su roditelji povratnici u Republiku Hrvatsku, naši Hrvati iz dijaspore, a koja su zbog nedovoljnog poznavanja hrvatskog jezika u većoj potrebi školovanja u manjim obrazovnim grupama (do 15 učenika) i u većoj potrebi nadoknade nastavnog gradiva koje se u hrvatskim školama traži.

Tijekom školske godine, neki učenici odluče promijeniti školu koju pohađaju, čak i nastavni program, i izabiru ovu školu, većinom po preporuci učenika (bivših i sadašnjih), a i roditelja. Učenici su ponekad suočeni s nerazumijevanjem školske sredine prema njihovim vannastavnim aktivnostima, osobnim mogućnostima ili interesnim sferama pa im se obraćaju zbog razumijevanja koje njeguju u školi prema individualnim potrebama učenika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr