Beroš na Zagrebačkom Velesajmu cijepio građane: ‘Čast mi je biti ovdje’

Zagreb, 08.05.2021 - Ministar zdravstva Vili Beroš ce s lijecnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" na Zagrebackom velesajmu cijepio je gradane. Na slici minsitar Vili Beroš cijepi gradane. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Ministar zdravstva Vili Beroš jutros je s liječnicima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo ‘Dr. Andrija Štampar’ na Zagrebačkom velesajmu cijepio građane.

– Čast mi je što sam danas tu i što sam mogao i osobno doprinijeti našoj kampanji cijepljenja, rekao je Beroš u izjavi za medije nakon cijepljenja.

Naglasio je da je impresioniran fenomenalnom organizacijom, prenosi HRT.

– Čekanja nema, dovoljno je punktova, dovoljno je djelatnika, rekao je Beroš.

Naveo je kako su danas u cijepljenju sudjelovali djelatnici iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu u Zagrebu, KBC-a Sestre milosrdnice, KBC-a Zagreb, Specijalne bolnice na Goljaku, Poliklinike za prevenciju kardiovaskularnih bolesti, KB-a Sveti duh, Poliklinike Suvag, Doma zdravlja Istok, Zapad i Centar, te djelatnici NZJZ-a dr. Andija Štampar. Od ponedjeljka se pridružuju i volonteri i liječnici iz HLK.

– Potpuno je jasno da jedino ovako zajedno možemo postići visoku dozu procjepljenja. Veseli me da smo tijekom jučerašnjeg dana postigli cijepljenje 53.059 naših sugrađana, što je novi rekord. Ako zadržimo ovaj tempo, doista ćemo postići procjepljivanje populacije kako smo željeli, rekao je Beroš.

Poručio je kako je cjepivo najmoćniji alat u borbi protiv ove pandemije te da smo cjepivom do sada eliminirali mnoge bolesti. Naglasio je kako je cijepljenje iznimno sigurno, a nuspojave rijetke.

O Vinogradskoj: “Neću predugo čekati”

Beroš je, odgovarajući na novinarska pitanja, među ostalim rekao kako budno prati zbivanja u KBC-u Sestre milosrdnice u Vinogradskoj u Zagrebu, te da je zatražio očitovanje upravnog vijeća koje je zatražilo upravni nadzor.

– Apsolutno je potrebno povećati broj radiologa, ali potrebno je koristiti i druge moderne nove tehnologije i telemedicinu koja je postala standard u svijetu, rekao je Beroš.

– Budno pratim zbivanja u Vinogradskoj bolnici i po potrebi ću reagirati. Međutim, u ovom trenutku ravnatelj je dao određene svoje ideje upravnom vijeću, izviješten sam o tome, čekam, ali neću predugo čekati da se to realizira, poručio je ministar zdravstva.

Dodao je kako postoje institucije kojima se potrebno obratiti ako postoje sumnje u financijske malverzacije.

– Ministarstvo zdravstva nema mogućnost evaluacije financijskih elemenata i poslovanja bolnice. To je u okviru policije i drugih financijskih inspekcija, rekao je Beroš.

Cijepljenje AstraZenecom

Na Velesajmu se cijepi AstraZenecinim cjepivom. Danas se cijepi oko 2300 ljudi, a Beroš je ondje od 8 sati.

Na pitanje je li očekivao da će ga danas cijepiti baš ministar, jedan nam građanin odgovara: “Ni u ludilu!”.

– S obzirom na to da je neurokirurg po struci, ruka mu je fina, našalio se.

Ministar koji cijepi, što kažete na to? – pitamo ga.

– A čujte, mora se napraviti nekakva propaganda, ljudi se slabo odazivaju, odgovara.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hrt