HZJZ: Docjepljivanje u Sisačko-moslavačkoj županiji krajem tjedna

Petrinja, 13.01.2021. - Cijepljenje Moderna cjepivom u Sisacko-moslavackoj županiji zapocelo je u Pigiku u Petrinji. Cijepe se kronicni bolesnici i starije osobe, vatrogasci i djelatnici drugih službi na terenu. foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) izvijestio je u ponedjeljak da će stanovnici Sisačko-moslavačke županije, koji su među prvima cijepljeni protiv koronavirusa, drugu dozu cjepiva primiti krajem ovog i početkom idućeg tjedna.

“Riječ je o datumima 23., 25., i 26. siječnja te drugim datumima. U jednom od tih dana cijepit će i prof.dr.sc. Sanja Musić Milanović kao i drugi epidemiolozi, liječnici drugih specijalnosti i drugi stručnjaci HZJZ-a”, priopćio je HZJZ odgovarajući na velik interes medija u vezi s nastavkom cijepljenja protiv koronavirusa na području Sisačko-moslavačke županije.

Napominju i da zbog situacije na terenu datumi cijepljenja mogu varirati te se dogovaraju iz dana u dan.

HZJZ ima obavezu primijeniti drugu dozu za osobe kojima su dali prvu dozu početkom siječnja. Kod cijepljenje prve doze cjepivom u Sisačko-moslavačkoj županiji djelatnici HZJZ-a su sve cijepljenje osobe informirali da će drugu dozu dobiti za tri tjedna na istom mjestu u isto vrijeme, a svi oni koji iz objektivnih razloga ne budu mogli pristupiti drugoj dozi trebaju se javiti izabranom liječniku obiteljske medicine ili nadležnom zavodu za javno zdravstvo.

HZJZ na dnevnoj bazi surađuje sa Zavodom za javno zdravstvo Sisačko-moslavačke županije te pruža pomoć vezano uz cijepljenje i drugu pomoć na područjima pogođenima s potresom – u što je uključena, prema rasporedu, i druga faza cijepljenja protiv koronavirusa.

Na potresom pogođenom području u Sisačko-moslavačkoj županiji do 17. siječnja cijepljeno je 4.757 osoba.

Svjetska zdravstvena organizacija (SZO) preporučuje da optimalni razmak između primitka prve i druge doze tog cjepiva bude od 21 do 28 dana.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/hina