21. svibnja sveti Cristobal – meksički svećenik ubijen od antikatoličke ljevičarske diktature

Foto: commons.wikimedia.org

Papa Ivan Pavao II. proglasio ga je blaženim 22. studenoga 1992, a svetim 21. svibnja 2000., zajedno s još 24 meksička mučenika ubijenim od ljevičarskog. državnog terora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je antiklerikalna meksička vlada predsjednika Plutarca Elíasa Callesa zatvorila sjemenište u Guadalajari, otac Magallanes otvorio je sjemenište u svojoj župi. Vlasti su i to sjemenište zatvorile, a on je otvorio drugo i nakon zatvaranja tog drugog sjemeništa, nastavio s izobrazbom svećenika u tajnosti, po privatnim kućama. Mirotvorac, lažno je optužen za promicanje oružane pobune i uhićen na današnji dan, 21. svibnja 1927, na putu prema jednoj farmi, gdje je trebao služiti misu. Optužen je za poticanje pobune protiv vlade i ustrijeljen bez suđenja, 25. svibnja 1927, u gradu Colotlánu (Jalisco), zajedno sa svetim Agustínom Calocom Cortésom. Svojim krvnicima podijelio je oprost i darovao im vrijednosti koje je nosio sa sobom. Njegove posljednje riječi glasile su: „Umirem nevin i molim se Bogu da moja krv posluži ujedinjenju meksičke braće.“

Meksički narod uskoro je na strašan državni ljevičarski teror odgovorio otvorenom oružanom pobunom hrabrih domoljuba kristerosa, o čemu se jako malo piše u zapadnoj liberalnoj štampi i medijima, iako se taj rat dogodio u tako velikoj državi u 20. stoljeću.

O pobuni kristerosa, Kristovih vojnika, protiv ljevičarskog terora možete pročitati ovdje

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.