22. studenoga 2005. Angela Merkel – šokantni podaci o krahu katastrofalne imigrantske politike!

Foto: Fah

Kada je Angela Merkel  otvorila granice Europske unije izbjeglicama iz Sirije pojavili su se napisi da je riječ o vrlo obrazovanoj radnoj snazi koje je potrebna Njemačkoj. Pisalo se o inženjerima i  doktorima koji će se vrlo brzo uklopiti u njemački način života.

Danas 75 posto izbjeglica iz Sirije u Njemačkoj prima naknadu za nezaposlene.

 

Kada je 22. studenoga 2005. Angela Merkel postala prva kancelarka u povijesti Njemačke, bio je to rezultat političke trgovine, i slobodno istaknimo, prevare birača. Dogovorena je velika koalicija, navodnih političkih protivnika, CDU-a i SPD-a, za što su socijaldemokrati kao nagradu dobili polovinu ministarstva (8 od 16). U svom prvom obraćanju javnosti s mjesta kancelara (30. studenog 2005.) Merekel je rekla kako su njezini glavni ciljevi unaprijeđenje njemačkog gospodarstva i smanjenje broja nezaposlenih. Nakon prvih sto dana provedenih na kancelarskom mjestu anketa je pokazala da Merkel ima najveći postotak potpore javnosti otkako se (od 1949.) takva anketa provodi.

U više navrata je proglašavana najmoćnijom ženom svijeta. Godine 2015. američki časopis Time izabrao je Angelu Merkel za osobu godine. A bila je to, ne slučajno, baš godina kada je Angela Merkel pozvala milijune imigranata iz Azije i Afrike da ilegalno dođu u Europu sa svojim povijesnim ‘Herzlich willkommen!‘.

Širokogrudna kancelarka kao da je odjednom zaboravila da Europa kao sustav vrijednosti i Europska unija kao zajednica država koje prihvaćaju taj sustav vrijednosti počivaju na pravnoj državi, na poštovanju Ustava i zakonskih propisa.

Danas računi dolaze na naplatu…

 

Čak 75 posto imigranata iz Sirije danas prima naknadu za nezaposlene!

Oko tri četvrtine sirijskih imigranata u Njemačkoj prima naknadu za nezaposlene, u cijelosti ili djelomično, objavio je u rujnu 2019. njemački ured za statistiku. Podaci agencije za zapošljavanje govore da čak 74,9 posto radno sposobnih Sirijaca spada u tu skupinu, javlja N1., a prenosi teleskop.hr

Stopa nezaposlenosti među Sirijcima u lipnju je iznosila 44,2 posto, pet posto manje u odnosu na prošlu godinu. Stopa nezaposlenosti ne uključuje ljude koji pohađaju jezični tečaj ili tečaj za integraciju. Socijalnu pomoć mogu primati oni koji zarađuju premalo da bi platili osnovne životne troškove.

Po dolasku u Njemačku, Sirijci koji su zatražili azil odmah primaju novac od države kao izbjeglice. No, kako se njihove molbe za azil često rješavaju brže od imigranata iz ostalih zemalja, oni puno brže završe nacionalnom sustavu pomoći za nezaposlene.

Među Afganistancima, 43 posto radno sposobnih je primalo naknadu za nezaposlene, a stopa nezaposlenosti u toj skupini je u svibnju iznosila 26 posto. Afganistanci imaju znatno manje šansi od Sirijaca dobiti izbjeglički status te stoga ne dobivaju automatski pravo na pohađanje jezičnih ili integracijskih tečajeva. Stopa nezaposlenosti među njemačkim građanima je u istom razdoblju iznosila 4,7 posto, a među strancima 12,7 posto, objavio je ured za statistiku.

Kada je Angela Merkel  otvorila granice Europske unije  izbjeglicama iz Sirije pojavili su se napisi da je riječ o  vrlo obrazovanoj radnoj snazi koje je potrebna Njemačkoj. Pisalo se o inženjerima i  doktorima koji će se vrlo brzo uklopiti u njemački način života.

A istina je bila sasvim suprotna.

Za laž i masovnu obmanu građana o doktorima i inžinjerima, koja je bila svjesna, nije nitko odgovorao. Ni Angela Merkel, a niti itko od druge političke elite koja jedovela Europu na rub socijalno-političke krize koja se ne pamti još od perioda 30-ih godina XX. stoljeća.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/teleskop.hr