23. svibnja sveti Ivan Krstitelj de Rossi – gorljivi apostol, uzor i učitelj duhovnoga života

Foto: Snimka zaslona

Spomendan gorljivog apostola, uzora i učitelja duhovnoga života slavi se na današnji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rođen je 22. veljače 1698. godine u Voltaggiu, kod mjesta Alessandria u talijanskoj pokrajini Piemont. Kao dje­čak od 13 godina došao je u Rim stricu kanoniku Lorenzu de” Rossi, koji mu je bio pri ruci kako bi završio teološki nauk i postao svećenik. Na putu prema svećeništvu ispriječila mu se teška bolest, padavica. On je pun vjere i nade u Providnost, mijenjao brojna učilišta u Rimu pa je, završivši teološki studij, zaređen za svećenika 8. prosinca 1721.

Kao svećenik posvetio se karitativnom radu među omladinom i siroma­sima. Također je i propovijedao po rimskim crkvama tako ga je narod rado slušao. Ubrzo je došao na glas svetosti, zbog čega je pred nje­govom ispovjedaonicom danonoćno bio velik red pokornika u crkvi S. Maria in Cosmedin.

Vodio je nabožno udruženje svjetovnih svećenika sv. Gale. Cijeli život je patio od padavice tako što se svatko, tko ga je poznavao, divio njegovoj aktivnosti i jobovskoj strpljivosti. Preminuo je u Gospodinu 23. svibnja 1764. Njegovi posmrtni ostaci nalaze se danas u Rimu u župnoj crkvi koja je posvećena na njegovu čast. Papa Leon XIII. proglasio ga je svetim 8. prosinca 1881. godine. Spomendan gorljivog apostola, uzora i učitelja duhovnoga života slavi se na današnji dan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.