Arkin sajam rabljenih stvari 8. veljače u Zagrebu: Podržite program namijenjen odraslim osobama s intelektualnim teškoćama

Foto: Arka Korablja

Tradicionalni sajam rabljenih stvari udruge Korablja održat će se u subotu, 8. veljače 2020. godine, od 10 do 20h u prostorijama samostana bl. Augustina Kažotića, Ivanićgradska 71, u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sajmu će se moći naći dobro očuvana odjeća i obuća za djecu i odrasle, nakit, knjige, igračke te različiti kućanski aparati, potrepštine i posuđe.

Cijena svakog predmete na Sajmu je dobrovoljan prilog. Novac prikupljen ovim sajmom pomoći će izvođenju svakodnevnih programa zajednice Arka Korablja u Zagrebu u kojima sudjeluju 22 odrasle osobe s intelektualnim teškoćama.

U pripremi Sajma sudjeluju volonteri kao i osobe s intelektualnim teškoćama koje svojom spontanošću u međuljudskim odnosima ruše mnoge barijere među ljudima. Povezujući različite, sajam je tako postao mjesto susreta gdje svaka osoba, bez obzira na njezine sposobnosti, ima što dati drugima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Arka Korablja (www.korablja-arka.hr) je zajednica u Zagrebu nastala kao odgovor na potrebe osoba s intelektualnim teškoćama koje po završetku školovanja ostanu bez adekvatnih programa podrške, u socijalnoj izolaciji.

Arka je osnovana kako bi omogućila osobama s intelektualnim teškoćama da daju svoj doprinos u izgradnji čovječnijeg društva te kako bi i one same u tom bile podržane. Kad kažemo zajednica, mislimo na prijateljstvo koje nas povezuje. Djeluje već 11. godinu u istočnom dijelu grada i članica smo L’Arche International (www.larche.org), mreže zajednica Arka koje već 50 godina djeluju u više od 40 zemalja u svijetu. No, Arka je prije svega zajednica odnosno mjesto pripadanja osoba sa i bez intelektualnih teškoća koji je zajedno tvore. Nastoje da se ranjivost ljudske osobe prepozna kao dar a ne samo problem kojeg treba riješiti, s ciljem kojim se provode različite aktivnosti – suradnja s mladima, fakultetima, vjerskim zajednicama, različitim institucijama, edukativne radionice u osnovnim školama, izdavaštvo… Sajam rabljenih stvari također je dio tih aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.