Arsen Dedić u Kneževu dvoru ispraćen ovacijama

U sklopu popratnog programa „Pisci na Igrama“ i pod pokroviteljstvom Hrvatske elektroprivrede, svoju autorsku večer pod nazivom „Pisac opće prakse“ održao je Arsen Dedić uz klavirsku pratnju Matije Dedića, sinoć u atriju Kneževa dvora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojna publika koja je Dvor ispunila do posljednjeg mjesta i posljednjeg skalina, uživala je u dobro poznatim stihovima autorskih pjesama „Tvoje tijelo – moja kuća“, „Sve što znaš o meni“, „Tvoje nježne godine“, „Djevojka iz mog kraja“, „Amigo“ „Djevojka za jedan dan“, „Sve te vodilo k meni“, „Pijanista“ i drugima. Osim prekrasnim stihovima i glazbom, Dedić je publiku nasmijavao duhovitim najavama i pošalicama. Ovaj jedinstveni umjetnik, festivalskoj publici tako je priredio večer za pamćenje pa je zasluženo ispraćen ovacijama.

Nakon koncerta u Dvoru, u ljetnom kinu Jadran održana je besplatna projekcija dokumentarnog filma „Moj zanat“ o Arsenu Dediću u režiji Mladena Matičevića, koji je u produkciji Hrvatskog filmskog saveza, Zagreb i Starhilla iz Beograda premijerno prikazan u ožujku ove godine.

Arsen Dedić pjesnik je, kantautor i skladatelj, koji je uz veliki broj objavljenih albuma, održao mnoštvo koncerata te napisao više od 200 glazbenih pratnji za kazališne predstave, filmove i televizijske emisije. Objavljene su brojne njegove knjige i zbirke pjesama. Za svoj rad nagrađen je mnogim priznanjima, od kojih se izdvajaju Nagrada „Vladimir Nazor“ za životno djelo kao skladatelj 2007., nagrada Slobodne Dalmacije „Emanuel Vidović“ 2008. za životno djelo u području umjetnosti, odlikovanje za zasluge u kulturi 2008. i dvije nagrade „Kiklop“ za pjesničku zbirku godine 2009. i 2013. Arsena Dedića na klaviru je pratio sin Matija Dedić, kojemu je jazz životno opredjeljenje i čime je stekao uspješnu karijeru i zavidnu reputaciju pa je tako 2002. godine nastupio na Montreux Jazz festivalu u Francuskoj kao jedan od 11 finalista od više od 400 pijanista iz cijelog svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.