Biskup Glasnović slavio euharistiju sa zatvorenicima dubrovačkog zatvora

BISKUP
Izvor: Ika

Na blagdan sv. Stjepana prvomučenika, u ponedjeljak 26. prosinca, dubrovački biskup Roko Glasnović pohodio je Zatvor u Dubrovniku gdje je s osobljem i zatvorenicima slavio euharistiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S biskupom Glasnovićem suslavio je zatvorski kapelan p. Mirko Nikolić. Istaknuvši da je Božić Božja objava ljudima, biskup Glasnović je rekao kako osoba u svojoj slobodi bira povjerovati ili ne povjerovati u to, a u tome se očituje sloboda koju čovjek ima. Istaknuo je kako sve u svijetu ima svoju svrhu i svrha je uvijek dobra, ali zlo može učiniti da čovjek promijeni tu svrhu. Uvijek se radi o odabirima, naglasio je mons. Glasnović.

Biskup je, javlja IKA, poručio zatvorenicima da kao najvažnije s ove mise upamte da ih Bog voli, da Bog svakog voli iako mi osobno možda ne volimo svakog pa možda ni same sebe. Progovorio je i o važnosti prihvaćanja Boga i drugih u svom životu te učenju kako surađivati s Božjim planom za sebe na izgradnji boljeg svijeta.

Ravnatelj zatvora Zlatko Karačić na kraju je zahvalio biskupu na dolasku te mu čestitao Božić i poželio sve najbolje u novoj godini. Misno slavlje animirali su članovi molitvene zajednice Malo stado i volonteri Caritasa Dubrovačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.