Caritas župe Popovača pomaže Novom Selu Glinskom

Foto: Sisačka biskupija

Članovi Caritasa župe Popovača nakon potresa koji je pogodio područje Banovine izrazili su želju za pomaganjem obitelji koje su stradale. Ubrzo se krenulo s prikupljanjem novčanih sredstva na žiro-račun župnog Caritasa, a na sastanku župnog Caritasa odlučilo se pomoći konkretnim obiteljima pa su se vjernici rado priključili takvoj akciji, priopćila je Sisačka biskupija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U razgovoru s glinskim župnikom vlč. Ivicom Mađerom saznalo se da je među stradalim područjima i mjesto Novo Selo Glinsko jer se ono nalazi otprilike 5 km od epicentra najjačeg prošlogodišnjeg potresa. Dobrom suradnjom s glinskim župnikom koji je župnik i toga sela nabavljen je popis župljana pa su članovi popovačkog Caritasa telefonski razgovarali sa svim obiteljima kako bi dogovorili susret te se svi bolje upoznali.

Stoga, župljani Popovače nastojat će pomagati preko svojeg Caritasa svim obiteljima Novog Sela Glinskog, točnije 33 obitelji (oko 100 vjernika). Za stradale je izdvojeno 40.000 kuna sredstava popovačkog Caritasa, polovicu tog iznosa prikupili su župljani u prvom mjesecu, a drugu polovicu je Caritas izdvojio od svojih sredstava iz prošle godine.

Prvi susret članova Caritasa i podjela novčanih sredstava svim stradalim obiteljima iz sela bila je u subotu, 06. veljače. Ovo nije bila samo jednokratna pomoć već je župa Popovača spremna pomagati na dužio period župi Glina i mještanima Novog Sela Glinskog i to ne samo novčano, nego i kršćanskog bratskom podrškom kako bi nastavili kvalitetno živjeti unatoč nevoljama koje su ih pogodile. Također će se pomoći i samoj glinskoj župi koja je i sama veoma stradala u potresu te je župnu kuću potrebno srušiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz stradale u potresu popovački Caritas pomaže i potrebitima u svojoj župi. U programu FEAD – paketi pomoći za najugroženije, članovi Caritasa obilaze i skrbe za četrdesetak obitelji, točnije oko 120 najugroženijih vjernika. Nekoliko puta godišnje vlastitim sredstvima pribavlja prehrambene i higijenske potrepštine za njih. Sva sredstva dolaze od župljana koji vjeruju u dobročinstvo svojeg Caritasa, doniraju za pomoć i redovito kupuju proizvode župne kreativne radionice čiji je prihod u potpunosti namijenjen za Caritas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.