Čestitka đakovačkih biskupa mons. Draženu Kutleši i mons. Petru Paliću

Foto: Snimka zaslona

U ime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, vjeroučitelja i svih vjernika, đakovačko-osječki nadbiskup mons. Đuro Hranić, u zajedništvu s nadbiskupom u miru mons. Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom mons. Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Draženu Kutleši, dosadašnjem biskupu porečkom i pulskom, u povodu njegova imenovanja nadbiskupom koadjutorom splitsko-makarskim, te mons. Petru Paliću, dosadašnjem biskupu hvarskom, u povodu njegova imenovanja biskupom mostarsko-duvanjskim i apostolskim upraviteljem trebinjsko-mrkanskim.

> Papa Franjo imenovao budućeg splitskog nadbiskupa i mostarskog biskupa

U čestitki mons. Draženu Kutleši stoji:

S radošću se pridružujemo čestitkama u prigodi Tvoga imenovanja splitsko-makarskim nadbiskupom koadjutorom. U bratskom zajedništvu s Tobom, kao i s nadbiskupom metropolitom Marinom, razmatramo zahtjevnost i važnost službe na koju te glasom Crkve Gospodin sada poziva i postavlja.

Od srca molimo Gospodina da bude blagoslovljena Tvoja pastirska služba, koja te sada vodi u grad Split, u krajeve i zajednice, gdje – kako 1998. godine u Splitu reče papa, sv. Ivan Pavao II. – riječi Radosne vijesti „odzvanjaju sve od apostolskih vremena, gdje su spomeni svjedočanstva za Krista od prvih stoljeća pa do naših dana, (…) gdje nas gleda Gospa od Otoka, Gospa Velikoga hrvatskog krsnog zavjeta.“

U ime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, vjeroučitelja i svih vjernika, izražavamo Ti najsrdačnije čestitke, dok za Tebe i cijelu Splitsko-makarsku nadbiskupiju i sve biskupije Splitsko-makarske metropolije molimo obilan Božji blagoslov.

U čestitki upućenoj mons. Petru Paliću đakovački biskupi su istaknuli:

S radošću se sjedinjujemo s Tobom na dan u koji te je papa Franjo imenovao novim mostarsko-duvanjskim biskupom i trebinjsko-mrkanskim apostolskim upraviteljem.

Tvoj odaziv i prihvaćanje nove službe još je jednom potvrdilo ono nadahnuće koje si posebno snažno istaknuo u svom biskupskom geslu „Na tvoju riječ“, prigodom imenovanja i ređenja za hvarskoga biskupa 2018. godine, zagledan u primjer svoga zaštitnika, apostolskog prvaka sv. Petra. Neka Gospodin okrijepi Tvoje korake za zahtjeve i izazove Crkve u krajevima Bosne i Hercegovine, gdje su, kao i svugdje po svijetu, sasvim konkretne „radosti i nade, žalosti i tjeskobe“ (GS 1), kojima sada svojom pastirskom službom na poseban način krećeš ususret. On neka u Tebi grije i čuva pobožno, brižno i sućutno srce, mudro, blago i ponizno, uvijek po uzoru Gospodinovu. A na pomoć neka Ti je podrška i očitovana ljubav i zajedništvo kojom Te dočekuje zajednica Tvojih novih biskupija – od dosadašnjega pastira, biskupa Ratka, dijecezanskih svećenika, braće franjevaca, redovnica i svih Kristovih vjernika.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr