Četiri uzbudljiva koncerta u drugom ciklusu “Lisinski u Guvernerovoj palači”

Foto: fah

Ciklus “Lisinski u Guvernerovoj palači” Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog u Zagrebu, u svojem drugom izdanju donosi do konca godine u riječkoj Guvernerovoj palači četiri uzbudljiva koncerta klasične glazbe a otvorit će ga u četvrtak 27. rujna “tri majstorice svog instrumenta”, Marija Pavlović, Monika Leskovar i Martina Filjak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Beethoven i Brahms pod njihovim prstima zvuče samouvjereno, strastveno i romantično. One su Marija Pavlović na klarinetu, Monika Leskovar na violončelu i Marina Filjak na klaviru – tri najljepše melodije nove sezone koncertnog ciklusa u Rijeci”, stoji u najavi.

Bogatstvo i raskoš barokne glazbe riječku publiku očekuju 16. listopada, kada na pozornicu Guvernerove palače stupi Hrvatski barokni ansambl s originalnim glazbalima i njihovim vjernim replikama iz tog vrlo zanimljivog povijesnog razdoblja.

“Glazbena ostavština velikih skladatelja u njihovom izvođenju zvuči itekako autentično, zbog čega su redoviti gosti brojnih domaćih i inozemnih festivala, a često ugošćuju vrhunske strane i domaće soliste i dirigente. Glazbena ih kritika svrstava u sam vrh hrvatske glazbene reprodukcije”, ističu iz Lisinskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu su djela Georga Philippa Telemanna, Johanna Gottlieba Janitscha, Françoisa Couperina, Johanna Joachima Quantza i Johanna Christiana Bacha.

Sljedeći gost Lisinskog u Rijeci bit će dobitnik brojnih prestižnih nagrada s diplomom londonskog Royal Academy of Music, gitarist Srđan Bulat, koji će svoje glazbeno umijeće riječkoj publici predstaviti 14. studenoga.

Svjetske pozornice svjedočile su njegovom virtuoznom gitarskom umijeću u koje redovito uplete djela hrvatskih autora, a ovaj puta, kako je najavljeno, bit će to djela Giulija Regondija, Isaaca Albeniza, Željka Brkanovića, Antona Garcije Abrila i Zorana Juranića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Finale ciklusa rezervirano je za mladog i perspektivnog pijanista Ivana Krpana, jednog od najzanimljivijih i najuspješnijih mladih nada domaće pijanističke scene.

“Premda je još uvijek samo student na Muzičkoj akademiji Sveučilišta u Zagrebu, zbog prošlogodišnje osvojene prve nagrade na jednom od najuglednijih pijanističkih natjecanja u svijetu ‘Ferrucio Busoni’ u Bolzanu, pred njim su glazbena gostovanja u svjetskim glazbenim središtima kao Leipzig, Muenchen, London, Weimar i St. Petersburg”, ističu iz Lisinskog.

Prije te velike glazbene avanture, u Guvernerovoj palači zasvirat će 13. prosinca, s repertoarom Ludwiga van Beethovena, Ferrucija Busonija i Franza Liszta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.