Danas predstavljanje knjige Mihovila Biočića: ‘Laži o srpskom antifašizmu i antisemitizmu’

biočića
Foto: snimka zaslona, Montaža: Narod.hr

Predstavljanje knjige “Laži o srpskom antifašizmu i antisemitizmu” prof. dr. sc. Mihovila Biočića održat će se danas u Zagrebu. Predstavljanje počinje od 18 sati u hotelu Sheraton, Kneza Borne 2, Konferencijska dvorana B.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predstavljanje organizira Udruga za promicanje istine o hrvatskoj povijesti. Predstavit će je autor prof. dr. sc. Mihovil Biočić, urednik izdanja Damir Borovčak, brigadir HV-a Zdravko Vladanović i kolumnistica Lili Benčik.

>Prof. Biočić: U vrijeme ‘Oluje’ Srbi su dragovoljno napustili Hrvatsku – objavljeni ključni dokazi u znanstvenom članku na engleskom

Poziv su uputili svim političarima, svim kandidatima na izbornim listama i cjelokupnoj hrvatskoj javnosti na upoznavanje s knjigom povijesnih činjenica i istina.

“Knjiga sadrži sve što je potrebno znati kako bi prestale ideološke podvale, ucjene i etno-trgovačke koalicije”, stoji na plakatu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko je prof. dr. sc. Mihovil Biočić?

Autor knjige prof. dr. sc. Mihovil Biočić bio je ratni ravnatelj KBC-a Split. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Zagrebu 1971. Od 1975., radi u KBC-u Split, te završava specijalizacije iz dječje i opće kirurgije. Nakon što je 1988., doktorirao predavao je na Medicinskom fakultetu u Splitu, kao sveučilišni profesor. Autor je niza znanstvenih i stručnih radova.

>Prof. dr. sc. Mihovil Biočić: Hrvatski mediji i namjera ‘bratimljenja’ Splita i Novog Sada

Bio je predsjednik Upravnog vijeća KBC-a od 1991. do 1993., voditelj je Odjela dječje kirurgije (1992. do 2011.) i ravnatelj KBC-a od 1993. do 2000. U Domovinskom ratu bio je dragovoljac od 1990., aktivan u ratnim bolnicama južne Hrvatske, zapovjednik Kriznog stožera za sjevernu i srednju Dalmaciju, te Kriznog stožera Splitsko-dalmatinske županije. Za doprinos u Domovinskom ratu odlikovan je Spomenicom Domovinskog rata, Redom Danice hrvatske s likom Katarine Zrinske, Redom hrvatskog trolista, te medaljom „Ljeto 95“, te nizom drugih. Dobitnik je Nagrade Splitsko-dalmatinske županije za životno djelo, a dobitnik je i najvišeg priznanja Hrvatskog liječničkog zbora – nagrade „Ladislav Rakovac“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
>Prof. dr. sc. Biočić poručio HRT-u: Promovirate jugokomunističku istinu o pripajanju Istre Hrvatskoj, bez spominjanja don dr. Milanovića

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.