Deseti dan manifestacije Dani kršćanske kulture bogat sadržajima: Izložba, koncerti i projekcija filma za djecu

Foto: DKK

Pretposljednji dan manifestacije, ponedjeljak 15. travnja bio je prepun programskih sadržaja: u franjevačkom samostanu o. fra Ante Antića (klerikat) bila je upriličena završna izložba i predstavljanje novih ikona polaznika tečaja ikonopisanja s početkom u 15.30 sati, a u 17.30 u crkvi na klerikatu započela je svečana sveta misa po bizantskom obredu u sklopu koje su nove ikone bile i posvećene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 17.30 na splitskome Vestibulu započeo je korizmeni koncert udruge Trogirski glazbenici, u suorganizaciji Turističke zajednice Grada Splita i Glazbene mladeži Split. U programu su sudjelovali Kvartet Bozzotti (violinistice Ana Tošić D’Ambra i Dakica Sanko, violist Cosimio Damiano D’Ambra i violončelist Dubravko Geić) te operni pjevač Vlatko Belas uz klavirsku pratnju Urse Ljuban. U 18 sati u Kinoteci Zlatna vrata za najmlađe je posjetitelje održana projekcija animiranog sinkroniziranog filma za djecu “Ups! Noa je otišao”, a u konkatedrali sv. Petra u 19 sati započeo je već tradicionalan koncert pučkih korizmenih napjeva “Puče moj” i predstavljanje CD-a “Puče moj 2018.” Dan je zaključen u velikoj dvorani nadbiskupskog sjemeništa u Splitu programom pod nazivom “Laudato TV – kontra sili, kontra mraku”.

Tim “Božanstvene komedije”, najgledanije emisije ove obiteljske televizije, na tome je susretu progovorio o ulozi Laudato TV-a u hrvatskome medijskom prostoru. Program “Kontra sili, kontra mraku” održan je u čast ovogodišnjoj dobitnici nagrade “Andrija Buvina” za izniman doprinos kršćanskoj kulturi gđi Kseniji Abramović, koja će nagradu primiti prigodom svečanog zatvaranja manifestacije sutra, u utorak 16. travnja.

Jedanaesti dan manifestacije Dani kršćanske kulture u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna manifestacija “Dani kršćanske kulture” petnaesti put zaredom održava se u Splitu, Dubrovniku i Šibeniku od 6. do 16. travnja.

Filmski program ovogodišnje manifestacije bit će zaključen projekcijom igrano- dokumentarnog filma “Preporučena posveta” scenarista i redatelja Gorana Matića. Projekcija će se održati u Kinoteci Zlatna vrata s početkom u 18 sati. Svečano zatvaranje ovogodišnje manifestacije i dodjela nagrade “Andrija Buvina” bit će upriličeni u ordinarijatu Splitsko-makarske nadbiskupije, u dvorani Ivana Pavla II. s početkom u 19 sati. U programu svečanog zatvaranja sudjelovat će ovogodišnja dobitnica nagrade “Andrija Buvina” za izniman doprinos kršćanskoj kulturi Ksenija Abramović, zatim splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić te predstavnici organizatora i pokrovitelja. Program će glazbeno popratiti ansambl Trio ConCerto: sopranistica Branka Pleština Stanić, sopranistica Ida Bilić i orguljaš Mirko Jankov.

Šibenski dio programa manifestacije bit će zaključen predavanjem Nevena Skroze “O povijesti nastanka i djelovanju žudija (čuvara Božjega groba) u Šepurini”. Program će se održati u crkvi Sv. Jelene u Šepurinama s početkom u 18.30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medijski pokrovitelj Dana kršćanske kulture je Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.