Djeca i mladi koji su svojim životom uzdignuti na čast oltara; upoznajte ih

životom
Montaža. Narod.hr, izvor: Snimka zaslona, Wikipedia

Osim Carla Acutisa koji je proglašen blaženim prije tri godine, jeste li znali da Katolička crkva ima više djece i mladih koji su proglašeni svetim i blaženim, a da pritom nisu to zaslužili svojim mučeništvom, već svojim posvećenim životom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sveti Francisco i Jacinta Marto

Djevica Marija ukazala se ovoj djeci iz Fatime u Portugalu, 1917. Unatoč tome što su bili nepismeni, brat i sestra, Francisco i Jacinta te njihova rođakinja Lucia, uspjeli su uvjeriti vlasti u istinitost svojih viđenja. Nakon ukazanja posvetili su Bogu svoj kratki život. Dobivši španjolsku gripu nakon Prvog svjetskog rata, brat i sestra su patili do svoje smrti, no svoje su patnje prinijeli za grešnike. Jacinta je podlegla bolesti s devet godina 1920., a njezin brat s 10 godina 1919., piše portal Aleteia.

>13. listopada 1917. ‘Čudo sunca’ u Fatimi

Blažena Chiara Badano

Chiara Luce Badano bila je talijanska učenica koja je voljela Isusa i voljela služiti drugima. Željela je svojim ponašanjem drugima dati primjer, a kad je oboljela od raka kostiju, radije je osjetila bol kako bi se osjećala bliže Isusu. Svojim životom svjedočila je ljubav prema Bogu i svima oko nje. Umrla je u dobi od 18 godina 1990. godine, inspirirajući sve one koji su je poznavali i čuli njezinu priču.

Sveti Dominik Savio

Od svoje 4. godine ovaj mladi svetac, kojeg je poučio sv. Ivan Bosco, razvio je takvu vjeru da je svoje roditelje podsjećao na molitvu. Tijekom svog života pokazivao ogromnu predanost i shvaćao važnost pomaganja drugima na male načine. Dominik je nakon prve pričesti želio samo služiti Bogu, ali je bio boležljivo dijete. Nakon što je svoj život posvetio Bogu, umro je 1857 u 14. godini. Sveti Dominik Savio dobar je primjer da čak i služenje Bogu u svakodnevnim zadacima može dovesti do svetosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Blaženi Carlo Acutis

Poznat kao svetački geek i Božji influenser, Carlo Acutis proglašen je blaženim 2020., te je uzor današnjoj mladeži. Spojio je svoju strast prema euharistiji i svoje računalne vještine kako bi katalogizirao globalna euharistijska čuda. Iako je bolovao od leukemije, uspio je ostati vedar i posvetio se svojoj misiji. Preminuo je 2006. u dobi od 15 godina.

>Majka bl. Carla Acutisa: ‘Rekao mi je – Ne brini mama, dat ću ti mnoge znakove!’

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.