Dođite na “Dane kršćanske kulture u Vinkovcima”

Foto: plakat/Đakovačko- osječka nadbiskupija

Župa sv. Euzebija i Poliona, župa Bezgrešnog Srca Marijina i Upravni odjel za kulturu i turizam Grada
Vinkovaca pozivaju na Manifestaciju „Dani kršćanske kulture u Vinkovcima“ koja će se održati 29. i 30. travnja 2017. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ova dvodnevna manifestacija započinje 29. travnja koncertom benda Emanuel koji će održati veliki koncert na vinkovačkom Korzu s početkom u 20h. Bend Emanuel dobro je poznat svima onima koji prate scenu kršćanske glazbe u Hrvatskoj, a gosti su mnogih festivala, susreta mladih, duhovnih obnova i često prisutni u programu radio postaja.

Nevjerojatna energija i predivne izvedbe svrstale su bend Emanuel među najznačajnije hrvatske izvođače popularne
duhovne glazbe, a nakon 15 godina karijere, tijekom koje su snimili tri studijska i dva live albuma, u studenom prošle godine objavili su novi autorski album “Svake slave dostojan”.

Program se nastavlja 30. travnja u Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ kada će ansambl „Kolbe“ izvesti duhovni rock-mjuzikl “Život za život“ autora Daniela Riccija. Radi se o duhovnom rock mjuziklu o životu svećenika i franjevca konventualca svetog Maksimilijana Kolbe. Njegov život svima je uglavnom poznat po tome što je ovaj redovnik fratar dao svoj život za drugoga, posve nepoznatog mu čovjeka, u logoru Oswiecim – Auschwitz, 14. kolovoza 1941. Ubijen je
smrtonosnom injekcijom nakon petnaest užasnih dana provedenih u bunkeru gladi. U središtu radnje ovog mjuzikla je svakako sam Maksimilijan, ali u odnosu sa Onom koja je bila središtem njegova života: Bezgrešnom Djevicom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvedbe ovog duhovnog rock-mjuzikla održati će se u nedjelju 30. travnja u 18h i 20h u Gradskom kazalištu. Ulaz je besplatan, a ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Gradskog kazališta ili u župnim uredima u Vinkovcima.

Vjerujemo kako ćemo ovom manifestacijom dati doprinos kulturnom bogatstvu i raznolikosti kulturne ponude grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Isto tako, želimo ukazati na bogatstvo koje nudi suvremena kršćanska kultura na različitim područjima kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, te prezentirati umjetnički izričaj nadahnut i prožet kršćanstvom.

Nadamo se kako će u budućnosti „Dani kršćanske kulture u Vinkovcima“ postati nezaobilazni kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta. Manifestacija se odvija pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca, a organizatori su župa sv. Euzebija i Poliona, župa Bezgrešnog Srca Marijina i Upravni odjel za kulturu i turizam Grada
Vinkovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.