Don Quijote i Sancho Panza na riječkom Korzu

Najavljujući sutrašnju premijeru drame “Don Quijote” na pozornici HNK Ivana pl. Zajca, a ujedno i početak kazališne sezone danas su se Korzom provozali kostimirani glumci Damir Orlić i Mladen Vujčić na mopedu i biciklu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Damir Orlić kao Don Quijote, a Mladen Vujčić, kao njegov vjerni sluga Sancho Panza, zastali su na sredini Korza, u blizini zgrade gradske uprave, gdje je Orlić, izgovarajući dio teksta iz predstave, pozvao građane na otpor uništenju kulturne i povijesne baštine.

Naime, u predstavi se govori o riječkom arheologu koji je cijelu karijeru posvetio istraživanju Trsatske gradine. Kad moćnici, predstvnici krupnog kapitala, u suradnji s političarima i crkvom odluče sruštiti Trsatsku gradinu i na njezinu mjestu sagraditi vjetroelektrane, Don Quijote pokušava zaustaviti taj proces, ali u tome ne uspijeva.

Za to su vrijeme djelatnice odjela propagande kazališta okupljenima dijelile promidžbeni materijal pozivajući ih na predstavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Redatelj i autor dramatizacije “Don Quijotea”, temeljenog na romanu Miguela de Cervantesa je Kokan Mladenović.

Predstava je ambijentalno premijerno odigrana ovoga ljeta na prostoru Principija, odnosno Arheološkog parka u riječkome Starom gradu, u sklopu festivala Riječke ljetne noći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.