Dora 2022.: Poslušajte svih 14 pjesama koje se ove godine natječu za Eurosong

Dora
Foto: snimka zaslona

Poslušajte svih 14 pjesama s Dore 2022.!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja novina je ta što su pjesme javnosti predstavljene prije samoga natjecanja, za razliku od prethodnih godina.

Po uzoru na Eurosong

– Mislim da to može biti samo dobro. Po uzoru na Eurosong, svi znamo pjesme koje tamo nastupaju i to ničime ne umanjuje atraktivnost Eurosonga. Dapače, fanovi su još više zainteresirani vidjeti kako će se neka pjesma obraditi, kakav će biti nastup, što je izvođač pripremio, pa mislim da će na Dori to isto tako izgledati, rekao je urednik Dore 2022. Tomislav Štengl za HRT.

Četrnaestero izvođača i njihovih autorskih i kreativnih timova zahtjeva jednako toliko različitih pristupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Neki idu na minimalizam, neki angažiraju hrpu ljudi, plesača, LED ekrana, rekvizita i tako dalje. Teško je reći što je od toga bolje, ali svatko zna kako želi predstaviti svoju pjesmu. Vidjet ćemo kako će sve izgledati kada dođu na scenu, a jako je bitno kako će oni sami reagirati. Netko ima više iskustva s nastupima, netko manje. To su sve stvari koje utječu na samu prezentaciju, objasnio je Štengl.

Pred publikom ili bez?

Bilo je mnogo upita hoće li se, radi epidemiološke situacije, Dora 2022. održati pred publikom ili će sportska dvorana “Marino Cvetković”, gdje se manifestacija održava, biti bez posjetitelja.

– Kako sada stvari stoje, izgleda da ćemo dobiti dozvolu. Jedan dio karata HRT će podijeliti svojim uzvanicima, a jedan kontingent karata pripada Gradu. Hoće li oni dijeliti karte ili prodavati, to ćemo još vidjeti. To je stvar njihove odluke. U svakom slučaju, po zadnjim informacijama, publike ima, najavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjednička pjesma Dore 2022. bit će izabrana glasovima ocjenjivačkih sudova te glasovima gledatelja i slušatelja. U slučaju izjednačenog rezultata glasanja, pobjednička pjesma bit će ona koja je dobila više glasova publike.

Svih 14 pjesama koje su u konkurenciji donosimo ih u nastavku:

1. Mila Elegović – Ljubav

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Mia Negovetić – Forgive Me (Oprosti)

3. Marko Bošnjak – Moli za nas

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Jessa – My Next Mistake

 

 

5. Zdenka Kovačiček – Stay On The Bright Side

6. Tina Vukov – Hideout

7. Roko Vušković – Malo kasnije

8. Bernarda – Here For Love

9. Eric Vidović – I Found You

10. ToMa – In The Darkness

11. Elis Lovrić – No War

12. Ella Orešković – If You Go Away

> Kći bivšeg premijera Oreškovića o karijeri, ljubavi i tati: Prihvatio je što sam glazbenica

> Za Eurosong se natječe i kći bivšeg premijera Oreškovića: Zvuči kao Adele

13. Tia – Voli me do neba

14. Mia Dimšić – Guilty Pleasure 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.