Dubrovačka biskupija: Proslava Marije Pomoćnice kršćana u Orebiću i Gospe Šipanske u Luci Šipanskoj

Foto: dubrovacka-biskupija.hr

U četvrtak, 24. svibnja, u Dubravačkoj biskupiji bit će posebno svečano u Orebiću na Pelješcu i na otoku Šipanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Orebić – proslava Marije pomoćnice

Župa Orebić svečano će proslavit blagdan Blažene Djevice Marije Pomoćnice kršćana, nebeskog patrona te župe u četvrtak 24. svibnja, najavljuje Dubrovačka biskupija.

Foto: dubrovacka-biskupija.hr

Svečana misa s procesijom kroz mjesto s Gospinim kipom slavit će se u 18 sati, a predvodit će je dominikanac o. Frano Prcela, uz sudjelovanje svećenika pelješkog dekanata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istoga dana u župnoj crkvi slavit će se misa i u 7:30 sati.

Šipan- proslava Gospe Šipanske

Gospa Šipanska proslavlja se u četvrtak, 24. svibnja, u župi sv. Stjepana u Luci Šipanskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: dubrovacka-biskupija.hr

Glavno misno slavlje u 18 sati predvodit će župni upravitelj don Slavko Grubišić, a nakon mise slijedi procesija sa slikom Gospe Šipanske kroz mjesto i blagoslov polja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.