Evo koje je biskupsko geslo odabrao novo imenovani biskup Ivica Petanjk

Biskupsko geslo imenovanoga krčkog biskupa dr. fra Ivice Petanjka OFMCap je „Prepusti Gospodinu putove svoje (i one će sve voditi)” Ps 37 (36).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskupski grb imenovanog krčkog biskupa podijeljen je u tri polja. Prvo je polje u četiri simbola u crvenoj i bijeloj boji hrvatskoga grba. U crvenom polju (boji mučeništva) mlinski je kamen, simbol mučeništva svetog Kvirina Sisačkog, biskupa i zaštitnika Krčke biskupije. To polje naznačuje i vezu Krka i Siska, jer roditelji i rodbina fra Ivice Petanjka potječu iz Zrinja – Sisačka biskupija. Na bijelome polju je pšenica s tri klasa, što simbolizira Presveto Trojstvo, euharistiju te naznačuje Slavoniju u kojoj je novi biskup rođen.

Sljedeći je simbol vinove loze što je simbol euharistije, te Slavonije. Posljednji simbol u crvenom polju prvoga polja je stari grad Zrin. Drugo polje je u plavoj boji neba i mora. Na polju je znak Zvijezde mora – simbol Blažene Djevice Marije i apside sv. Kvirina, simbol Krčke biskupije.

Na trećem polju biskupskog grba imenovanog krčkog biskupa je franjevački križ: raširene ruke Isusa i sv. Franje Asiškoga, što označava pripadnost Franjevačkome redu.Na velikom križu je pet crvenih kamenčića koji označavaju pet rana Isusovih, franjevačku duhovnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskupsko ređenje novoimenovanog krčkog biskupa dr. fra Ivice Petanjka bit će u nedjelju 22. ožujka 2015. u krčkoj katedrali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.