Evo što Milorad Pupovac kaže o portalu Narod.hr!

Foto: fah

Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca izdalo je prije nekoliko dana bilten naslova “Historijski revizionizam, govor mržnje i nasilje prema Srbima u 2016.”, u kojemu navodi kako su se sve prema, prema mišljenju SNV-a, protekle godine kršila prava srpske nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj. U tom se biltenu među portalima čiji sadržaj Pupovčevo Vijeće smatra spornim nalazi i Narod.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srpsko narodno vijeće: “U Hrvatskoj lani 331 slučaj nasilja i diskriminacije nad Srbima”

Unatoč vrijeđanju i širenju netolerancije prema Hrvatima: Savjet za nacionalne manjine tvrdi da bi ukidanje potpore ‘Novostima’ imalo dalekosežne implikacije

Donosimo nekoliko izvadaka iz biltena gdje se spominje portal Narod.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao i ranijih godina, u 2016. je godini primijećen nastavak uzlaznog trenda pokretanja internetskih portala putem kojih se promovira radikalni nacionalizam i govor mržnje”, stoji u biltenu SNV-a. “Većina njih ne upisuje se u registar pružatelja medijskih usluga Agencije za elektroničke medije, zbog čega im Vijeće za elektroničke medije ne može izreći nikakve sankcije. Među njima vodeću ulogu po broju objavljenih diskriminatornih sadržaja, ali i po broju čitatelja, zauzimaju portali Dnevno.hr, Direktno.hr, Narod.hr, Sloboda.hr, Hop.com.hr, Maxportal.hr i Hkv.hr. Budući da tekstove kojima se promovira diskriminacija Srba, rehabilitira ustaški režim i znatno umanjuje ili negira genocid i holokaust počinjen u Drugom svjetskom ratu ti portali objavljuju gotovo svakodnevno, ovdje ćemo navesti samo neke od njih.”

Zlouporaba proračunskog novca: Pročitajte izvješće o Novostima koje je U ime obitelji poslala Plenkoviću, Petrovu, saborskom odboru…

“Početkom 2015. godine Željka Markić, jedna od osnivačica konzervativne udruge, a potom i stranke U ime obitelji, pokrenula je Narod.hr, koji je danas jedan od najčitanijih portala u Hrvatskoj. Portal je to koji privlači pažnju otvorenim odavanjem počasti nacističkim i ustaškim zločincima. Dana 2. jula tako je na njemu objavljen tekst povodom rođendana Hansa-Ulricha Rudela, “najodlikovanijeg njemačkog vojnika”. Pritom se nijednom riječju ne spominje njegovo osnivanje organizacije Kameradenwerk, koja je pomagala nacističkim zločincima pri bijegu u Latinsku Ameriku, ili činjenica da je skrivao nacističkog zločinca Josefa Mengelea31. Sljedeći dan prisjetili su se i ustaškog zapovjednika Jure Francetića, “biblijskog ratnika”. Umjesto da su ga okarakteriziali kao zločinca, novinari Narod.hr-a nazvali su ga nacionalnim junakom koji se nakon proglašenja ndh odlučio vratiti u “domovinu”. Veliki dio svoga prostora ovaj je portal u 2016. godini posvetio relativizaciji ustaških logora za djecu. U augustu su tako novinari portala reklamirali revizionistički skup Dječji dom za ratnu siročad u Jastrebarskom, 1941–1947 u organizaciji Hrvatskog kulturnog vijeća. Tom su prilikom razgovarali s Antom Beljom, koordinatorom skupa koji zastupa tezu da su ustaše spašavale djecu partizana. U sljedećim tjednima u nastavcima su objavili seriju tekstova pod egidom Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom, dok su kraj godine rezervirali za obljetnicu smrti Ante Pavelića. Ni ovaj put nisu spomenuta zlodjela koja su se činila u poglavnikovo ime, već se u članku većinom piše o ljepoti madridskog groblja na kojem je pokopan.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download

HND branio širenje netolerancije Pupovčevih Novosti, a potpredsjednica im je njegova nevjenčana supruga

Milorad Pupovac ponovno blati Hrvatsku u stranim medijima: “Zabrinjava porast radikalnog revizionizma i s njime povezanog ekstremizma”
> Ante Beljo: Istina i monstruozne laži o Dječjem domu za ratnu siročad u Jastrebarskom 1941.–1945.

> Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom (1.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom (2.)

> Totalitarni komunistički režim: Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom (3.)

> Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom: Ispovijest jedne sestre milosrdnice (4.)

> Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom: Odgovori sestara na potpuno neutemeljene optužbe (5.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom: Svećenik razotkrio laži i klevete (6.)

> Istina o časnim sestrama i djeci u Jastrebarskom: Sve su optužbe neistinite (7.)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.