Filharmonijski bal u utorak u Lisinskome

Foto: fah

Zagrebačka filharmonija održat će u utorak, 30. prosinca u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu tradicionalni Filharmonijski bal na kojemu će prigodnim arijama, valcerima, polkama i koračnicama pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića i uz solistički nastup mezzospranistice Diane Haller slavljenički ispratiti godinu koja je na izmaku te navijestiti nastavak bogatog programa i u novoj godini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se ističe u najavi, Filharmoničari će svoju zagrebačku publiku tom prilikom repertoarno odvesti na putovanje u jedno od najsjajnijih doba europske kulture i u njeno najblistavije središte, Beč.

“Zagrebačka filharmonija prostor dvorane Lisinski pretvorit će u utorak u glazbeno-plesnu pozornicu najljepšim arijama, polkama, valcerima, koračnicama koje po zvuku i osjećaju vežemo uz Novu godinu”, stoji u najavi.

Kao i prijašnjih godina, na koncertu će biti dodijeljena Nagrada “Mladi glazbenik godine” koju Zagrebačka filharmonija dodjeljuje mladom umjetniku/ici za izvanredna postignuća u protekloj godini, a nakon koncerta slijedi zabavni program uz vokale Ivanu Husar i Martinu Tomčić u pratnji Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Filharmonijski bal, koji se od osamdesetih pa sve do danas održava svake godine uoči Nove godine i predstavlja vrhunac koncertne sezone Filharmoničara, etablirao se kao važno društveno događanje koje, po uzoru na bečke novogodišnje koncerte, valcerima, polkama, arijama i koračnicama, naviješta raskoš novogodišnje svečanosti.

“Zato ga nastojimo iz godine u godinu učiniti posebnim za naše posjetitelje”, kazao je ravnatelj Zagrebačke filharmonije Mirko Boch. Ono čemu Orkestar teži je spajanje umjetnosti, dodao je, pa tako ove godine vizualni identitet Bala potpisuje slikar Dimitrije Popović.

“Kao što glazbu osjećamo srcem tako i umjetničko djelo percipiramo srcem”, poručio je Boch.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.