Film ‘Čoban’ nagrađen u Turskoj

Kratkometražni animirani film “Čoban” redatelja Matije Pisačića osvojio je vrijednu Ahmet Ulucay Grand Prix na trećem međunarodnom Bospor Film Festivalu, koji se održao od 20. do 27. studenog u Istanbulu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz statuu, redatelj je osvojio i novčanu nagradu, u iznosu nešto više od 16 tisuća eura, kao i mjesto u žiriju idućeg izdanja festivala, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar (HAVC).

“Čoban” je priča o Lajki, kujici koja je oteta i lansirana u svemir. Njezin vlasnik iz naslova filma kreće je tražiti, a pritom završava u podzemnom gradu, gdje doživljava uspon i pad pjevačke karijere.

U međuvremenu Lajka dolazi na planet na kojem živi Moira, starica koja kroji sudbinu, a koja je pretvara u antropomorfno stvorenje koje čezne za time da se vrati svome vlasniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz režiju, Pisačić potpisuje scenarij, kameru, montažu i kompoziting filma, dok glazbu potpisuje Srđan Sacher. Za produkciju “Čobana”, koji već ima respektabilnu festivalsku karijeru, zaslužan je Zagreb film.

Za ovogodišnju konkurenciju Bospor Film Festivala prijavio se 2.621 film iz jedanaest zemalja. Cilj festivala je pridonijeti razvoju filmova koji imaju etičku, estetsku i tehničku vrijednost u Turskoj i cijelom svijetu, te podržati mlade redatelje i producente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.