Filmom “A šta ako ne uspijem?” počeo Liburnia film festivala

Program 12. festivala hrvatskog dokumentarnog filma „Liburnia film festivala“ počeo je u Ičićima projekcijom filma „A šta ako ne uspijem?“ autorica Darije Žmak Kunić i Andree Knežević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autorice toga 7-minutnog filma otkrivaju što se događa kada se nakon 17 godina dvije žene, majke i kiparice susretnu na riječkoj Akademiji primjenjenih umjetnosti, i koje se, kako su kazale, pitaju – što ako ne uspiju kao žene, majke, umjetnice …?

Nulti dan festivala nastavljen je filmovima regionalnog programa festivala – filovima „Bordo – vječna stripovska mladost“ Bernardina Modrića, „Prolog“ Elvisa Lenića, „Povratak“ posljednjeg Igora Paulića, „Čekanje“ Igora Bezinovića i „Mula, skupina korijenja svezana zajedno“ Sabine Mikelić.

Na 12. Liburnia film festivalu će do 30. kolovoza, odnosno tijekom pet festivalskih dana, svake večeri u dva programska bloka, biti prikazano 25 dokumentarnih filmova nastalih tijekom 2013. i 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U konkurenciji za nagrade stručnog žirija je 14 filmova, a natječu se za nagradu za najbolji film i nagradu publike te za lani uvedene nagrade za najboljeg redatelja, snimatelja, montažera, obradu zvuka i za najbolji regionalni film.

Dvanaest filmova imat će u Ičićima svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru.

Festival će danas, 27. kolovoza službeno otvoriti dvije svjetske premijere – „Prolaz za Stellu“ Ljiljane Šišmanović u produkciji Factuma te film „O hokeju i medvjedima“ Radislava Jovanova i Josipa Ivančića, u koprodukciji Propelerfilma, Al Jazeere Balkans i Zagreb Filma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su najavili organizatori iz riječke udruge Delta i udruge Restart iz Zagreba, na festival u Ičićima doći će više od 70 domaćih i međunarodnih gostiju, filmskih umjetnika, selektora i filmskih kritičara iz devet zemalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.