(FOTO) 22. Međunarodna izložba karikatura u Zagrebu

Međunarodna izložba karikatura koja se pod nazivom „Zagreb“ ove godine organizira po 22. puta i ovaj puta okuplja veliki broj autora iz cijeloga svijeta. Tema ovogodišnje izložbe je HOTELI, HOSTELI, APARTMANI I KAMPOVI, dogodovštine turista i turističkih djelatnika, sa svim mogućim aspektima koje karikaturisti mogu zamisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba će i ove godine biti postavljena u atraktivnom izložbenom prostoru galerije Klovićevi dvori gdje će biti predstavljeno oko 90 najkvalitetnijih radova od 590 pristiglih, koje je poslalo 249 karikaturista iz 55 zemalja svijeta. Najbrojniji su autori iz Hrvatske (30), Srbije (16), Rumunjske (14), Ukrajine (13), Kine (12), Turske (11) … Izložbu prati kvalitetan katalog na 96 stranica.

Izložba ima natjecateljski karakter, a Ocjenjivački sud je radio u sastavu prof. Frano Dulibić i Sonja Švec Španjol povjesničari umjetnosti, te karikaturisti Darijana Gotal Sokolović, Josip Kovačević i Milan Lekić.

Imena nagrađenih autora i njihovi radovi će biti predstavljeni na svečanom otvaranju izložbe

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PRVA NAGRADA: IGOR LUKYANCHENKO, Ukrajina/Ukraine
DRUGA NAGRADA: RONALDO CUNHA DIAS, Brazil/Brazil
TREĆA NAGRADA: ROOZBEH JAFARZADEH, SAD/USA
POSEBNA PRIZNANJA: MIDHAT AJANOVIĆ, Švedska/Sweden
AIDARBEK AZIZOV, Kazahstan/Kazakhstan
OLEKSY KUSTOVSKY, Ukrajina/Ukraine
DAMIR NOVAK, Hrvatska / Croatia
TRAJKO POPOV, Bugarska/Bulgaria

U predgovoru je Nik Titanik napisao: Nekome je u sobi hladno, nekome fali klima, nekome smeta seks u susjednoj sobi, netko krade šampone iz kupaonice, netko zaglavi u liftu, netko daje premalu napojnicu dečku koji nosi torbe, netko demolira apartman, netko iznajmi bračnu sobu i cijelo ljeto spava na tavanu, netko zavede lift boya, nekome pokradu stvari iz sobe, netko jedva čeka da furešti odu, netko čak i umre…
A netko sve to mora i zabilježiti. A tko je bolji za to od karikaturista? Nitko. I pred vama je to što su zabilježili svojim olovkama, flomasterima i digitalnim pomagalima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.