(FOTO) Dan domovinske zahvalnosti: Klapa Kaše, Dubravka Šeparović-Mušović i Dubrovački simfonijski orkestar nastupili u Dubrovniku

Foto: MT

Proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Dubrovniku završila je u večernjim satima koncertom ispred crkve svetog Vlaha. Na koncertu su nastupili Dubrovački simfornijski orkestar, mezzosopranistica Dubravka Šeparović-Mušović i dubrovačka klapa Kaše, dobitnica treće nagrade žirija i prve nagrade publike na ovogodišnjem festivalu klapa u Omišu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Program su započeli hrvatskom himnom te nastavili izvođenjem poznatih domoljubnih pjesama, zatim arija hrvatskih autora koje je izvela Dubravka Šeparović-Mušović te pjesama posvećenih svetom Vlahu u izvedbi klape Kaše. Koncert su završili Simfonijskim kolom iz opere Ero s onoga svijeta autora Jakova Gotovca.

U koncertu povodom proslave najvažnijeg hrvatskog nacionalnog praznika uživali su okupljeni Dubrovčani, ali i mnogi turisti koji su sa zanimanjem pratili događanje.

Muzej Domovinskog rata Dubrovnik obilježio Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Uzinić služio misu za domovinu, na Srđu Dan pobjede obilježen otvorenjem izložbe u Muzeju Domovinskog rata

Uoči koncerta, u katedrali Gospe Velike u 20 sati slavljena je sveta misa za domovinu koju je predvodio dubrovački biskup Mate Uzinić.

Obljetnica Oluje dan ranije obilježena je i na Srđu u organizaciji Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prostorima tvrđave, gdje se danas smješten Muzej, predstavljeni su fotomonografija “Matko Biljak – Božidar Vukičević – Svjetlom pisana povijest Domovinskog rata”, te je otvorena izložba Damira Fabijanića “Dubrovnik”.

(FOTO) Što sve krije Tvrđava Imperijal na Srđu?

Ravnateljica Muzeja Domovinskog rata Dubrovnik Varina Jurica Turk tom je prilikom podsjetila je kako je stalna izložba otvorena 5. kolovoza 2008. u otežanim okolnostima, a od tada je ostvareno 26 izložbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.