(FOTO) Humanitarni koncert popularne klasične glazbe za Marijine obroke: Omogućen topli obrok za 178 djece tijekom cijele godine

U nedjelju 8. svibnja 2016. s početkom u 20 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu te u subotu 7.svibnja 2016. u 20 sati u Varaždinskoj katedrali, nakon iznimnog uspjeha prošle godine, održao se humanitarni koncert popularne klasične glazbe za Marijine obroke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na koncertu su nastupili sl. izvođači: Varaždinski komorni orkestar, Katedralni zbor Chorus Angelicus pod ravnanjem dirigenta mo. Anđelka Igreca, pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca predvođen dirigenticom Senkom Bašek-Šamec, dječji zbor župe sv. Jelene iz Šenkovca s dirigenticom Martinom Pongrac, dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole u Varaždinu s dirigentom Tomislavom Cvrtilom te sopranistica Antonia Dunjko.

Koncert je svojim zanimljivim i zahtjevnim programom pružio vrhunski doživljaj svim posjetiteljima. Tijekom večeri predsjednica Udruge Ana Peričić u Čakovcu je kratko predstavila projekt ‘Marijinih obroka’ a posjetitelji su bili oduševljeni i odličnim koncertom i vizijom Marijinih obroka te su bili u prilici nabaviti si knjigu osnivača Marijinih obroka Magnusa MacFarlane-a Barrow-a “Baraka koja je nahranila milijun djece” te DVD s novim filmom “Generacija nade”.

Posjetitelji koncerta u Čakovcu i Varaždinu su i ove godine pokazali svoje veliko srce te svojim dobrovoljnim prilozima omogućili topli obrok za 178 djece tijekom cijele godine. Zahvaljujući vjernim podupirateljima u Varaždinskoj biskupiji u proteklih 6 godina sagrađena je školska kuhinja u selu Hondji u Beninu. Velik broj tamošnje djece dosad nije dolazio u školu jer su trebali tražiti hranu, a sad svakodnevno dolaze, primaju topli obrok te se obrazuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U toj kuhinji svakodnevni topli obrok dobiva preko 600 djece. Time se ujedno pomaže toj djeci u stjecanju obrazovanja i daje nada u bolju budućnost.

‘Marijini obroci’ su humanitarna, međunarodna organizacija kojoj je vizija da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Marijini obroci trenutno hrane preko 1 100 000 djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a prosječno 120 kuna je dovoljno da se prehrani jedno dijete tijekom cijele školske godine. Od svake donirane kune Marijini obroci se obvezuju 93% donacije dostaviti direktno djetetu.

Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals”. Udruga Marijinih obroka Hrvatska otvorila je 10 kuhinja (9 u Africi i 1 u Ekvadoru) u kojima se prehranjuje više od 9000 djece. Sveukupno oko 11000 djece prima svaki dan obrok zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.