(FOTO) Kloštar Ivanić: Novo vodstvo karmelićanki

Foto: Sisačka biskupija

Sisački biskup Vlado Košić, nakon izvršene vizitacije 22. svibnja 2019., predsjedao je izborima za prioricu Karmela svete Male Terezije sestara karmelićanki u Kloštar Ivaniću. S. Danijela od Svete Obitelji (Licul) ponovno je izabrana za prioricu, a kako je to njezin uzastopni četvrti mandat, biskup je tražio i dobio od Kongregacije za posvećeni život u Rimu odobrenje te su poslije toga izabrane i sestre savjetnice: s. Marija Kristina od Presvetog Trojstva (Tropp) i s. Ana Marija od Utjelovljenja (Štefanac), priopćavaju iz Sisačke biskupije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svečanim činom, na svetkovinu Presvetog Srca Isusova u petak, 28. svibnja biskup je uveo u službu novo vodstvo zazvavši na njih Božji blagoslov. Potom je biskup predvodio i misno slavlje u samostanskoj kapeli, a koncelebrirali su generalni vikar mons. Marko Cvitkušić i župni vikar fra Franjo Vuk. U prigodnoj homiliji biskup je istaknuo da srce nije samo dio tijela, nego je ono nutrina Boga koji je postao čovjek i koji nam neprestano daruje svoju ljubav, mir i oproštenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.