(FOTO) Misa zadušnica za poginule branitelje: ‘Oni su žrtvovali svoje živote da Hrvatska ne bude žrtvovana’

Foto: Fah

Povodom obilježavanja Svih svetih i Dušnog dana u petak je služena misa zadušnica za sve poginule hrvatske branitelje u crkvi Sveta Mati Slobode na Jarunu, nakon čega je državno izaslanstvo položilo vijenac i zapalilo svijeće ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Misu je predvodio vojni ordinarij msgr. Jure Bogdan, posvetivši propovijed značenju fizičke smrti u prelasku prema vječnosti.

“Neka duše poginulih branitelja nađu mir u Bogu. Oni su žrtvovali svoje živote da Hrvatska ne bude žrtvovana”, istaknuo je msgr. Bogdan na misi kojoj je nazočilo visoko državno izaslanstvo – ministar obrane Damir Krstičević, potpredsjednik Sabora Željko Reiner i izaslanik predsjednice Republike Mate Granić.

Nakon polaganja vijenaca ispred spomen obilježja “Sveta Mati Slobode” sva trojica su istaknula značenje žrtve poginulih branitelja koje se moramo uvijek sjećati, te su odbili komentirati aktualna događanja..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Znamo da je ogromna žrtva plaćena za današnji mir i slobodu, naša je zadaća čuvati te uspomene, da svatko u svom području učini da Hrvatska bude bolja, a što se tiče Hrvatske vojske, mi jačamo i moderniziramo vojsku upravo u funkciji mira i sigurnosti”, izjavio je Krstičević nakon mise zadušnice.

I Reiner je istaknuo da je misa služena za branitelje koji su omogućili, zajedno s prvim hrvatskim predsjednikom, da danas živimo u miru.

“Moramo ih se uvijek sjećati i ne smijemo zaboraviti koliko je krvi proliveno za ono što nam se danas čini normalno, za naš svakodnevni život”, rekao je Reiner i dodao kako vrijeme prolazi, a s vremenom neke uspomene blijede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obitelji to nikad neće moći zaboraviti i nikad preboliti, ali mi svi drugi trebamo se sjećati jer bez toga ne bi bilo danas niti hrvatske neovisne i slobodne države, dodao je.

Navodne dugove Stjepana Tuđmana, sina Franje Tuđmana, Reiner nije htio komentirati, rekavši samo da je Franjo Tuđman pravi otac hrvatske domovine, čovjek koji je sve nas inspirirao i poveo u ono što mi danas imamo, neovisnu slobodnu državu hrvatsku.

I Mate Granić je rekao kako je misa zadušnica na Dušni dan najmanje što možemo učiniti za hrvatske branitelje, za one koji su dali sve za domovinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.