(FOTO) U kilometarskoj koloni tisuće Velikogoričana hodočastilo u Mariju Bistricu

Foto: Ivica Gašpar Potravlje

Brojni Velikogoričani jutros u pet sati pješice su krenuli put Nacionalnog Marijanskog svetišta Majke Božje Bistričke na 25. Zavjetno zahvalno pješačko hodočašće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na put dug 42 kilometra u Mariju Bistricu krenulo je 2.500 vjernika iz Velike Gorice i općina Pokupsko, Kravarsko i Orle. Vjernici su se okupili kod župne crkve Navještenja Blažene Djevice Marije odakle su u krenuli prema prvoj postaji u Ščitarjevu.

“Jako puni je bilo prisutno mladih koji su hodočastili. Hodočašće je krenulo na inicijativu župnika Josipa Frkina još prije 25 godina – da će se svake godine ići u Mariju Bistricu pješke ako Velika Gorica i okolica budu pošteđeni od ratnih razaranja”, rekao nam je Velikogoričanin Igor Polić dodavši kako je to smisao ovog hodočašća.

“Mladi su to s radošću prihvatili – svake godine je sve više ljudi, mnogo starijih koji se još sjećaju župnika Frkina. To je tradicija stara 25 godina”, naglasio je Polić dodavši kako se zavjet ispunio – Velika Gorica i okolica bili su pošteđeni razaranja u Domovinskom ratu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naglasio je kako je kolona hodočasnika bila duga 3 kilometra.

I ove godine kao i prijašnjih, uključili su se i gorički taksisti koji su besplatno prevozili do odredišta, piše kronikevg.com.

Kardinal i zagrebački nadbiskup Josip Bozanić u propovijedi se zahvalio Majci Božjoj Bistričkoj što nas je spasila te dodao kako je upravo zahvala razlog ovoj svetoj misi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Danas živimo u Hrvatskoj koja je i slobodna i međunarodno priznata država. Nalazimo se u svetoj godini izvanrednog jubileja milosrđa. I upravo ovdje, kod Marije, želimo se više približiti božjem milosrđu i dublje spoznati Boga”, rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.