(FOTO) U Petrinji izveden scenski prikaz Pasije – Isusove muke, smrti i uskrsnuća

Foto: Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

U Petrinji u gradskom parku na Cvjetnicu ispred crkve sv.Lovre izveden je scenski prikaz Pasija u izvedbi članova Marijine legije iz Petrinje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst za Pasiju je napisao vjeroučitelj Vlado Sučec, a ove godine prikaz nosi naziv „Primjer sam vam dao…“ U ovogodišnjem prikazu Isusove muke, smrti i uskrsnuća naglasak je stavljen na Isusove kušnje u pustinji. Prikazane su sve tri kušnje koje Isus pobjeđuje i daje nam primjer kako da ih mi pobijedimo u svom život Isusa ove godine uprizoruje Bruno Marjanović, a Mariju njegova mama Štefica Marjanović.

Nakon prizora prigodno se obratio kapelan Hrvoje Zovko. Kada netko napravi korak više za nas onda nam ti trenuci puno znače:

„Večeras bih htio reći da je najveću ljubav za tebe učinio Gospodin na križu, gdje je učinio nešto neočekivano, napravio korak više, napravio nešto što nije trebao, ali smo ti i ja trebali. To je najveća ljubav ikad ispričana. Zajednica Marijine legije je učinila večeras nešto što nije trebala. Učinili su korak više. Takve stvari naše živote čine lijepima. Sada je na tebi i meni da jedni za druge činimo korak više kao što je naš Gospodin učinio. Primjer nam je dao da i mi činimo tako.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika je nakon prikaza bila puna dojmova:

„Super, priprema je dobra, ugodna atmosfera, Petrinja je najbolji grad.“

„Sve je bilo super, odlično, kako treba.“

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Ja i žena smo drugi puta ovdje. Odlično je prošle godine i sada. Ove godine je još ljepše.“, samo su neki od dojmova.

Pasija je ove godine izvedena 7. travnja u Općini Dubrava te će također, scenski prikaz biti ove godine izveden i na Veliki petak u Dugom Selu na poziv tamošnjih braniteljskih udruga koje ovo gostovanje organiziraju zajedno s Gradom Dugo Selo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.