Ruskog pravoslavnog patrijarha duboko rastužio požar u pariškoj katedrali

Foto: Fah

Ruski pravoslavni patrijarh Kiril rekao je u utorak da ga je jako rastužio požar u pariškoj katedrali Notre Dame, remek-djelu kršćanske arhitekture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Patrijarha je duboko ožalostila vijest o tom razarajućem požaru koji je nainio velike štete pariškoj crkvi Notre-Dame, svetište Rimokatoličke Crkve u Parizu”, navodi se u priopćenju objavljenom na stranici ruske Pravoslavne Crkve.

“Suosjećam s vama i svima koji se dive remek-djelu kršćanske arhitekture, koje zauzima posebno mjesto među spomenicama svjetske kulturne baštine”, navodi se u priopćenju patrijarha moskovskog i sve Rusije.

“Nadam se da će zajednički napori Crkve, države i svih ostalih u obnovi katedrale biti okrunjeni uspjehom”, navodi se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruska Pravoslavna Crkva i Katolička Crkva dugo su se vremena međusobno ignorirale do susreta pape Franje i patrijarha Kirila u veljači 2016. na Kubi. Riječ je o prvom susretu jednog patrijarha ruske Pravoslavne Crkve i Pape nakon raskola između Istočne i Zapadne Crkve 1054. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.