(FOTO) Veliki interes za Noć Muzeja: Evo gdje su bile najveće gužve

Zagreb, 31.01.2020 - Sveèano otvorenje Noæi muzeja 2020. godine održano je u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO). foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIÆ/ lsd

U Hrvatskoj se održava 15. Noć muzeja, manifestacija u kojoj će, prema procjenama, 250 tisuća ljudi obići muzeje i ustanove koji su organizirali izložbe. Na svom početku Noć muzeja se održavala na tek 6 lokacija u Zagrebu, dok ih je danas diljem države više od 240.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Popularan Muzej čokolade

U jednom su danu nestale sve ulaznice za promatranje pokusa u demonstracijskom kabinetu Nikole Tesle. Ista je situacija i s prezentacijama u planetariju, no srećom za sve ostale, u Tehničkom muzeju ne nedostaje eksponata. Iznimno popularan ove je godine i Muzej čokolade.

”Trebalo nam je 9 minuta da javimo našim ljudima koji održavaju društvene mreže da karata više nema, to je toliko brzo išlo”, izjavila je Ružica Božić Cerovac, suvlasnica Muzeja čokolade za RTL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovogodišnja Noć muzeja je i u znaku obljetnica, a jedna od njih je 140 godina postojanja Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Pozornost posjetitelja tamo će sigurno plijeniti i izložba šešira, jer ove kreacije rijetko bi koga mogle ostaviti ravnodušnim. No, neki ipak preferiraju nešto ozbiljnije, a takvih sadržaja neće nedostajati u Puli.

”Riječ je o zajedničkoj akciji koju rade tri pulska muzeja, arheološki muzej Istre, pomorski muzej i suvremeni muzej. Riječ je o izložbama, koncertima, druženju”, opisao je Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre.

Riječ je o zajedničkoj akciji koju rade tri pulska muzeja, arheološki muzej Istre, pomorski muzej i suvremeni muzej. Riječ je o izložbama, koncertima, druženju. U takvim i mnogim drugim sadržajima posjetitelji diljem Hrvatske mogu uživati od 18 sati do 1 sat iza ponoći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nagrađivanom Muzeju krapinskog pračovjeka sve izgleda nestvarno. U prvih 15 minuta od kad su se otvorila vrata muzeja, stiglo je oko 300 posjetitelja. Prošle godine ih je sve skupa bilo 2000, što znači da će ove godine rekord sigurno biti oboren. Da bi posjetitelj stigao do glavne atrakcije, krapinskog pračovjeka, mora proći cijeli put evolucije.

* Ovaj tekst sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.