(FOTO, VIDEO) Ulična evangelizacija turista na Cresu

Foto: Narod.hr

Mladi s franjevačkog kampa kroz pjesmu i dobro raspoloženje evangelizirali su turiste na Cresu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Oni koji su stupili u istinski doticaj s Kristom ne mogu ga zadržati za se, već ga moraju naviještati.“

Papa Ivan Pavao II. (Misijska nedjelja 2001.)

Od 22. do 29. srpnja 2019. godine više od 30-tak mladih iz raznih dijelova Hrvatske okupilo se na Franjevačkom kampu za mlade na otoku Cresu. U sklopu kampa mladi su se kroz protekla četiri dana, uz duhovno vodstvo fra Stjepana Brčine, pripremali za uličnu evangelizaciju turista u petak navečer kada su se otvorila vrata crkve i izložio Presveti Oltarski Sakrament.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi su kroz molitvu, pjesmu i animacije svjedočili svoju radost i vjeru okupljenom mnoštvu te pozivali ljude – domaće i turiste, da se poklone Gospodinu prisutnom u Presvetom Oltarskom Sakramentu. Veliki broj prisutnih mladih se redovito okuplja na Duhovno duhovitim večerima koje se pod vodstvom fra Stjepana održavaju četvrtkom u župi sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu u Zagrebu. Na ovaj su se način pripremali da bi iskusili što to znači biti evangelizator. Ovisno o njihovim talentima, mladi su prilikom pripreme za uličnu evangelizaciju bili podijeljeni u četiri skupine – kreativnu koja je uredila i pripremila crkvu za klanjanje te izrađivala poruke – biblijske citate na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku koje je uz voćnu salatu dijelila turistima; u evangelizatorskoj su skupini bili mladi koji govore razne jezike – prilazili su k ljudima i pozivali ih da se pridruže slavljenju i klanjaju; glazbena i animatorska grupa je uz domaću grupu Cresana glazbom i plesom privlačila pozornost turista – njima su se pridružila i djeca koja su izvela par pjesama uz pokrete te molitvena grupa koja je tijekom evangelizacije turista molila uz Presveto, a neki od njih su i postili na tu nakanu.

Ovo je već druga godina zaredom da su mladi izašli na ulice i evangelizirali okupljene te im na taj način svjedočili svoju vjeru. To je i posebnost Franjevačkog kampa za mlade – mlade se priprema da budu evangelizatori – da drugima kroz svoje talente i radost svjedoče živoga Boga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.