(FOTO) Završila 51. Iločka berba grožđa: Jedanaest dana kulturno-zabavnog programa

Foto: Josip Ćutunić

Tradicionalna 51. Iločka berba grožđa završena je u nedjelju 2. rujna nakon punih jedanaest dana kulturno-zabavnog programa i prigodnih eno-gastro sadržaja. Ilok se ponovno potvrdio kao grad – vrhunski domaćin, ali i grad koji svojom bogatom kulturnom baštinom i tradicijom uzgoja vinove loze i proizvodnjom visokokvalitetnih vina može privući mnogobrojne posjetitelje iz svih krajeva Hrvatske i susjednih država.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U petak je 51. Iločka berba grožđa ušla u svoje veliko finale, a u večernjim satima je održan koncert grupe Magazin, dok je u subotu, s prvim danom rujna uz brojne sadržaje posebno zanimljiv bio kulinarski show World Master Chefa Branka Ognjenovića, pa brojni gosti 51. Iločke berbe grožđa nisu propustili kušati njegov vrhunski vinski gulaš.

Navečer je uslijedila velika središnja svečanost povodom 51. Iločke berbe grožđa kojoj su prisustvovali i okupljenima se obratili brojni uzvanici, prvenstveno Gabrijela Žalac Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Marija Vučković, državna tajnica u Ministarstvu poljoprivrede i Božo Galić, župan Vukovarsko-srijemski, a posebno dirljiv govor održala je Marina Budimir, gradonačelnica grada Iloka. Među uzvanicima su također bili i Tomislav Panenić, saborski zastupnik i predsjednik Odbora za poljoprivredu Sabora RH, savjetnik ministra graditeljstva i prostornog uređenja Pavo Šašlin, zamjenica gradonačelnika grada Vukovara Ivana Mujkić, počasni građanin grada Iloka Vladimir Šeks i mnogi drugi. Uz nastupe KUD-ova i veliki vatromet, subotnja je večer završila uz koncert Giuliana, a feštalo se i u Starom podrumu, dok je posljednji dan 51. Iločke berbe grožđa protekao uz mozaične sadržaje za cijelu obitelj, od šahovskih izazova, do prigodnog dječjeg programa.

51. Iločku berbu grožđa organizirao je Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir, u partnerstvu s Turističkom zajednicom grada Iloka i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. U manifestaciju su bili uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Također, u organizaciju ovogodišnjeg programa 51. Iločke berbe grožđa s brojnim aktivnostima bili su uključeni i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.