Fra Vinko Brković: Ne možeš na pričest dok podržavaš ili sudjeluješ u ubijanju nerođene djece

brković
iStock

Franjevac HFP. sv. Ćirila i Metoda, fra Vinko Brković na svojim je društvenim mrežama objavio promišljanje o ukorijenjenosti molitve u liturgiju. Njegovo promišljanje prenosimo u cijelosti posredstvom HKM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tko te zavede ženo? Gospodarica svoga tijela? Apsolutno jesi, ali dok govorimo o tvome tijelu, a ne o tijelu drugog živog bića. Možeš ti bit hram čega god hoćeš, ali ne možeš reći da vjeruješ u Isusa Krista i ubijati drugo živo biće, samo zato što se tebi ne sviđa biti trudna.

Fra Vinko Brković: Imam pravo miješati se

Što se ti imaš miješati pope/spodobo ili bilo koji drugi naziv? Imam se pravo miješati jer ovo nije pitanje Boga, kršćanstva, nego života. A život jednako imamo ti i ja, bez obzira kako me nazvao ili nazvala. Važnije je pitanje zašto vam smetamo u javnom prostoru?

>UiO reagirala na tekst Večernjeg lista: Podaci o potpori pobačaju manipulativno prikazani

Možemo raspravljati o abortusu kada i gdje god hoćete, ali jasno mora bit svima, ne možeš na pričest dokle god podržavaš/sudjeluješ u ubijanju nerođene djece. To nije zabrana koja bi išla protiv tebe, nego ide u zaštitu onih koji se ne mogu braniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Sieh dir diesen Beitrag auf Instagram an

 

Ein Beitrag geteilt von Vinko Brković (@fravinkobrkovic)

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Misliš da si jako napredan/a tako što se zauzimaš za to “pravo”? Pročitao si dva statusa različitih grofova i vampira ili nekog pjevača/pjevačice? Odlično, stav o nerođenom djetetu si utemeljio/la na mišljenju nebitnih likova po tom pitanju. Uživajte u svojim lajkovima i srčekima, u nadi da ćemo jednoga dana doći svi zajedno do spoznaje i da neće bit potrebno da nerođeni ustanu na posljednjem sudu i da nas osude

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.