Franjevci Bosne Srebrene završili izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije

franjevci
Foto: Sisačka biskupija, Fotomontaža: Narod.hr

Franjevci Bosne Srebrene, preko Karitativne udruge „Kruh sv. Ante“ i uz podršku dobročinitelja, članova i prijatelja završili su izgradnju još dviju kuća za obitelji stradale u potresu na području Sisačke biskupije. Petu i šest kuću dobili su obitelji Vučak i Tadić iz Petrinji, a u utorak 19. srpnja blagoslovio ih je sisački biskup Vlado Košić uz nazočnosti predsjednika i ravnatelja Kruha sv. Ante, u Zagrebu i Sarajevu fra Stipe Karajice i fra Petra Karajice, fra Ive Tadića iz HKM u Wollongongu, domaćeg župnika preč. Josipa Samaržije, predstavnika Grada Petrinje i dobročinitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je tom prigodom podsjetio fra Stipe Karajica sredinom prošle godine uz svesrdnu podršku vjernika Hrvata iz Australije predvođenih fra Ivom Tadićem prvo je sagrađena kuća obitelji Plavljanić u selu Jošavica kraj Petrinje, a zatim su u zadnjih godinu dana pomognute izgradnje kuća obitelji Perak u Glini, Adrić u Petrinji i Tolić u Lekeniku, ukupne vrijednosti 1,65 milijuna kuna.

„Nepogoda potresa koja je zadesila stanovništvo na području Banovine nadilazila je snage pojedinca i mogla se ublažiti samo zajedničkim naporom i solidarnošću, i uz Božju pomoć i pomoć bližnjih koji su htjeli pomoći djelima milosrđa i uzeli udjela u ublažavanju njihove patnje i stradanja poslije jedne takve velike nevolje naše braće, sestara i naših bližnjih“, poručio je fra Stipe zahvalivši još svim dobročiniteljima koji su ovo omogućili.

> Članovi Udruge slijepih iz Siska i ove godine ljetovali u Splitu zahvaljujući projektu Sisačke biskupije

Dobročiniteljima ali prije svega i franjevcima Bosne Srebrne zahvalio je i sisački biskup Vlado Košić koji je poručio kako je danas više nego vidljivo da Crkva preko svojih institucija poput Caritasa i Kruha sv. Ante prednjači u djelima dobrote i obnove. Biskup je zaželio da tako bude i u čitavom društvu kako bi ove godine bilo čim više obnovljenih obiteljskih kuća i stanova i kako brojni stradali ne bi i treću zimu dočekali u kontejnerima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Franjevci Bosne Srebrne vidjeli su tu veliku našu nevolju i bili su među prvima koji su nam pomogli sa humanitarnom pomoći. Zatim su se i organizirali oko podizanja ovih obiteljskih kuća na čemu im posebno odajem veliko priznanje i zahvaljujem te držim a je to jedan lijepi znak koji trebamo svi slijediti“, zaključio je biskup.

Veliku radost i zahvalnost nisu krile ni brojne obitelji Vučak i Tadić i sada, kako kažu, konačno osjećaju jedno olakšanje što i kako dalje te s nestrpljenjem čekaju selidbu iz priručnih objekata u kojim su više do godine i pol dana u nove kuće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.