HAK upozorio na hodočasnike na A3 i A4: Preko 2 tisuće vjernika, puno je mladih, a ima i djece

Foto: velikagorica.com

2672 vjernika krenula su rano jutros na 32. velikogoričko zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj. Velikogoričko zahvalno pješačko hodočašće Majci Božjoj Bistričkoj krenulo je jutros u pet sati i planirani dolazak u Mariju Bistricu je do mise u 18 sati.  Iz HAK-a su upozorili na prolazak hodočasnika autocestom A3 u smjeru Lipovca te dijelom A4, od čvora Zagreb istok do čvora Popovec u smjeru Goričana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Promet se vodi jednom prometnom trakom uz ograničenje brzine od 40 km/h, te mole korisnike za oprez.

– Sigurno nas je ovdje preko dvije tisuće, od djece koja idu s roditeljima, do onih koji us već u starijim godinama. Ovo mi je prvi put da idem, ali su mi govorili da, iako je put naporan, predivan je osjećaj stići do Marije Bistrice i znati da smo uspjeli. Tijekom cijelog puta molimo i to nam daje dodatnu snagu – ispričala je jedna od hodočasnica za 24sata.

Ruta je duga oko 42 kilometra, a kreću se zaustavnom trakom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je da su na jednom dijelu morali zaustaviti promet, pa su se kratko stvorile gužve na cesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.