Hasanbegović o redu ispred HNK za kupnju ulaznica: ‘On je umjetno stvoren, intendantica kao Neron s balkona gleda sirote ljude u redu’

Foto: Fah: fotomontaža: Narod.hr

Ogromni red protezao se jučer ispred zagrebačkog Hrvatskog narodnog kazališta, a neuobičajena gužva stvorila se zbog prodaje ulaznica za balet “Orašar” P. I. Čajkovskog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred zagrebačkog Hrvatskon narodnog kazališta u ponedjeljak se stvorila neuobičajena gužva zbog prodaje ulaznica za balet “Orašar” P. I. Čajkovskog. Budući da karte nije bilo moguće kupiti online putem zbog tehničkih problema, građani su stajali u redu kako bi došli do karata.

Intendantica HNK-a Dubravka Vrgoč kazala je da ju red ispred kazališta nije previše iznenadio jer je riječ “o predstavi za koju vlada veliki interes”.

Međutim, intendantici ne vjeruje Zlatko Hasanbegović koji je pak prokomentirao da ulaznice namjerno nisu puštene u internetsku prodaju kako bi Vrgoč iskoristila priliku za promociju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“To svi znaju. Orašar se prikazuje od 1931. godine i uvijek je isti broj predstava i ista potražnja, a samo se sada odjednom, za vrijeme mandata gospođe Dubravke Vrgoč formira red. Umjesto tri blagajne otvori se samo jedna i uvijek se obori sustav za online kupnju karata da bi se formirao red. Intendantica kao Neron s balkona može gledati te jadne ljude, a kad se kamere raziđu, onda se karte puste u prodaju”, kazao je Hasanbegović za Dnevnik.hr.

Hasanbegović je također otkrio kako je HNK za 1500 kuna naručio i snimanje reda dronom.

“To je vrhunac bizarnosti. U Zakonu stoji se da se snimanje dronom ne smije obavljati u naseljenim prostorima, a iznimno dopuštenje mora se ishoditi mjesec dana prije. Baš me zanima ako je dozvola uopće ishođena kako se mjesec dana prije znalo da će ispred HNK-a biti red”, kaže Hasanbegović i napominje da su kazne za takav prekršaj i do 25.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.