Hrvatska domaćin međunarodnog susreta Franjevačke mladeži

Hrvatska će od 17. do 23. kolovoza biti domaćin II. međunarodne skupštine Franjevačke mladeži (FRAMA) koja će se održati u Kući susreta Tabor u Samoboru, izvijestili su danas iz FRAMA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susret je to na kojem će više od 40 delegata iz 20 država diljem svijeta kroz tjedan dana raspravljat o aktualnoj situaciji u radu FRAMA-e, a birat će se i novo međunarodno vodstvo Franjevačke mladeži koja u Hrvatskoj okuplja više od tisuću petsto mladih.

Uvodno misno slavlje predslavit će u nedjelju 17. kolovoza u franjevačkom samostanu u Samoboru, kardinal Josip Bozanić, nadbiskup zagrebački.

Međunarodni predstavnici FRAMA-e će razgovarati o budućim koracima Franjevačke mladeži na međunarodnoj razini, o aktualnoj situaciji u pastoralu mladih, a predviđeno je i nekoliko predavanja. Tako će don Damir Stojić, studentski kapelan zagrebačkog Sveučilišta mladima govoriti o teologiji tijela, a Lucy Almiranez s Filipina kao član Predsjedništva Međunarodnog vijeća Franjevačkog svjetovnog reda (OFS) održat će predavanje pod nazivom: “Joy of Gospel speaks to us”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osim radnog dijela, u sklopu susreta predviđen je i posjet nacionalnom parku Plitvička jezera te razgledanje Zagreba, a generalna ministra OFS-a Encarnación del Pozo susrest će se i s bratstvima grada Zagreba.

Prije sedam godina u Barceloni prvi put je održana međunarodna skupština Franjevačke mladeži na kojoj se okupilo 60-ak predstavnika iz 25 nacionalnih bratstava FRAMA-e.

Franjevačka mladež zajednica je mladih koji se okupljaju u duhu franjevačke svjetovne karizme. Nastala je 1948. u Italiji, a od tada se proširila u preko 70 zemalja svijeta te broji oko 49.000 mladih. Mladi se odgajaju u odgovornosti prema raznim životnim stvarnostima po primjeru sv. Franje iz Asiza – od brige prema siromašnima i bolesnima, te razvijanja ekološke svijesti do preuzimanja odgovornosti u društvenim događajima. U Hrvatskoj FRAMA postoji od 1992.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.