Hrvatska pošta pustila u optjecaj poštanske marke s motivima velikana hrvatske glazbe – Arsena Dedića, Ive Robića i Vice Vukova

Foto: HP

Hrvatska pošta pustila je 4. srpnja 2018. u optjecaj nove prigodne poštanske marke iz serije „Hrvatska glazba“. Motivi poštanskih maraka su velikani hrvatske glazbe: Arsen Dedić, Ivo Robić i Vice Vukov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori prigodnih poštanskih maraka su Ivana Vučić i Tomislav-Jurica Kaćunić, dizajneri iz Zagreba.

Marke su tiskane u višebojnom ofsetnom tisku i u nakladi od 100 000 primjeraka po motivu, od čega je tiskano 1300 arčića u pripadajućim numeriranim etuijima.
Marke su izdane u arčićima od četiri marke, dok okrugli arčići imitiraju gramofonsku ploču. Hrvatska pošta izdala je i prigodnu omotnicu prvog dana (FDC).

U Poštanskom uredu 10101 Zagreb u Jurišićevoj 13 u srijedu i četvrtak, 4. i 5. srpnja 2018. bit će u uporabi žig prvog dana. Sve poštanske marke, kao i ovo prigodno izdanje mogu se kupiti i u internetskoj trgovini Hrvatske pošte, www.epostshop.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.