Hrvatski diskografi u subotu obilježavaju međunarodni Dan prodavaonica ploča

Foto: fah

Međunarodni dan prodavaonica ploča (Record Store Day) već desetu godinu obilježava se u cijelom svijetu četvrte subote u travnju, a hrvatski diskografi i ove su se godine uključili u akciju, pa će tako u subotu, 22. travnja, proslaviti taj dan specijalnim glazbenim izdanjima, prigodnim popustima, druženjem i koncertima u CD shopovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skladu sa svjetskom praksom i hrvatski Record Store Day podržale su dvije mlade ambasadorice Sara Renar i Mia Dimšić, dok je svjetska ambasadorica za ovu godinu popularna američka kantautorica i multiinstrumentalistica St. Vincent.

U Zagrebu će se u subotu od 10 do 13 sati u glazbenim dućanima Nova ploča i Dancing Bear Music Shop održati kratki koncerti diskografskih nada – od Ivane Marić, Lee Mijatović, Bobe Kneževića i Sebastiana Popovića do bendova Mangroove, Brain Hollydays, Solarov, Producent i Pravila igre, izvijestila je Hrvatska glazbena udruga.

Sve akcije i prigodne popuste popratit će i prodavaonice hrvatskih diskografa u Splitu, Rijeci i Osijeku. U Dallas music shopu u Rijeci nastupit će The Hood Fellas, Midnight Blues Trio i posebni gost iznenađenja, a okupljene će nakon koncerta nastaviti zabavljati DJ.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi posjetitelji moći će razgovarati o glazbi i novim izdanjima, kako s hrvatskim ambasadoricama Dana prodavaonica ploča, tako i s brojnim drugim izvođačima i zaljubljenicima u glazbu koji će taj dan pohoditi dućane s CD-ovima i pločama, te možda pronaći neko željeno izdanje po povoljnijim cijenama.

Uz brojna svjetska Record Store Day izdanja ove godine 22. travnja u najbližem CD shopu moći će se naći novi albumi grupa Pavel, Brain Holidays i Mayales, koji će se prethodno moći slušati na Deezeru. Kao specijalno Record Store Day izdanje u prodaji će se naći “The Best Of'”od grupe Letu štuke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.