Hrvatski hodočasnici u Rim na kanonizaciju papa

Papa Franjo proglasit će svetima papu Ivana XXIII. i papu Ivana Pavla II. u nedjelju, 27. travnja, kada će njihovoj kanonizaciju prisustvovati i hrvatski hodočasnici. Jedna od njih jest Mira Gabelica koja se odlučila za hodočašće iz osobne zahvalnosti i zahvalnosti hrvatskog naroda Svetim Ocima Ivanu Pavlu II. i Ivanu XXIII.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvijek sam osjećala veliku povezanost između Ivana Pavla II. i hrvatskog naroda koja se osjetila tijekom cijelog njegovog pontifikata. Bio je privržen hrvatskom narodu i hrvatski narod privržen je Svetom Ocu koji je odigrao veliku ulogu prema njemu za vrijeme rata. Proglasio je dan molitve u cijelom svijetu za hrvatski narod i mir u Hrvatskoj te održao svetu misu”, rekla je Mira koja ide u Rim na jednodnevno hodočašće u turističkom aranžmanu. “Sigurno neće biti ugodno putovanje, ali odlučila sam se za malu žrtvu. Očekujem veliku gužvu, a nadam se Milosti da ćemo biti negdje malo bliže i da ću poslije svete mise uspjeti ući u Baziliku na grob Ivana Pavla II. i Ivana XXIII”.

Papu Ivana XXIII. proglasio je blaženim Ivan Pavao II. 2000. godine. Njegovo je tijelo preneseno u Baziliku svetog Petra gdje je izloženo za njezine posjetitelje i hodočasnike. Papa Ivan Pavao II. posvetio je nedjelju nakon Uskrsa, kada će i on biti proglašen svetim, Nedjeljom Božjeg Milosrđa koje je promicala poljska redovnica sveta Faustina Kowalska. Nedjelju Božjeg Milosrđa proglasio je svetkovinom cijele Rimokatoličke Crkve također 2000. godine.

U Rim će hodačastiti i Marta Kranjčec zajedno s prijateljima, a nada se dubokom duhovnom iskustvu. “Imala sam želju i unutarnji poticaj da odem na hodočašće bez obzira na sve gužve i velik broj ljudi koji će se okupiti ondje. Mislim da ćemo imati jednog velikog zagovornika na nebu za naše potrebe. Imam osobno iskustvo o Ivanu Pavlu II. kao posredniku u molitvama. Mislim da će zagovarati i dalje”, rekla je Marta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.