Humanitarni koncerti za Marijine obroke u varaždinskoj katedrali te u Čakovcu

Već tradicionalni godišnji humanitarni koncert za udrugu Marijini obroci, koji se održava u katedrali Uznesenja BDM u Varaždinu, održat će se u ponedjeljak 11. svibnja s početkom u 20 sati. Program koncerta osmislio je mo. Anđelko Igrec, katedralni orguljaš i zborovođa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavnom izvođaču katedralnom zboru Chorus angelicus koji će nastupiti pod ravnanjem svog zborovođe mo. Anđelka Igreca, na koncertu će se pridružiti i gosti: dječji zbor župe sv. Nikole biskupa iz Čakovca s dirigenticom Ivom Novak, pjevački zbor Osnovne škole Petrijanec s dirigenticom Melitom Bastalec te pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca sa solistima (Tamara Korunek – sopran, Filip Hozjak – tenor, Henrik Šimunković – bariton) i dirigenticom Senkom Bašek-Šamec. Koncert će svojim zanimljivim i zahtjevnim programom zasigurno pružiti vrhunski doživljaj svim posjetiteljima, a osobitosti koncerta pridonosi i ponovna izvedba Pjesama štovanja i hvale skladatelja mo. Igreca.

Tijekom večeri kratko će se predstaviti projekt Marijinih obroka kako bi se nastavilo dobročinstvo mnogobrojnih vjernika zahvaljujući kojima je već učinjeno niz dobrih djela. Svojim dobrovoljnim prilozima posjetitelji se mogu pridružiti donatorima iz prijašnjih godina zahvaljujući kojima je omogućen svakodnevni topli obrok za 647 djece u OŠ Hondji u Beninu, gdje su Marijini obroci uz pomoć donacija s varaždinskih koncerata, otvorili školsku kuhinju.

Koncert s istim programom i izvođačima bit će izveden i u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu, na Jugu, u četvrtak 14. svibnja s početkom u 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.